Totalitäärinen LAHKO

Osmo Pöysti

Ylöjärven Kuru, Finland

alko: 2011-05-25

jatkoa: 2016-12-15

Kaikki oikeudet pidätetään

Ilmaisjakelut sallitaan

 

Paavali väitti toimineensa kaikessa niinkuin kunnon kansalaisen (politeuomai) pitääkin, mutta koska tämä maailma vihaa kunnollista elämää äärimmäisyyksiin saakka häntä syytettiin Jerusalemin status quon häiritsemisestä:

Niin Paavali loi katseensa neuvostoon ja sanoi (ατενισας δε ο παυλος τω συνεδριω ειπεν): "Miehet, veljet (ανδρες αδελφοι), minä olen kaikessa hyvällä omallatunnolla vaeltanut Jumalan edessä (εγω παση συνειδησει αγαθη πεπολιτευμαι τω θεω) tähän päivään asti (αχρι ταυτης της ημερας)". (Apt 23:1)

Kristinuskoa on alusta asti pidetty juutalaisuuden lahkona. Juutalaiset uskonnolliset johtajat sanoivat apostoli Paavalista:

Me olemme havainneet (ευροντες γαρ), että tämä mies on ruttotauti (τον ανδρα τουτον λοιμον) ja metelinnostaja (και κινουντα στασιν) kaikkien koko maailman juutalaisten keskuudessa (πασιν τοις ιουδαιοις τοις κατα την οικουμενην) ja nasaretilaisten lahkon päämies (πρωτοστατην τε της των ναζωραιων αιρεσεως), 24:6 ja hän on koettanut pyhäkönkin saastuttaa (ος και το ιερον επειρασεν βεβηλωσαι). Sentähden me otimme hänet kiinni (ον και εκρατησαμεν) ja halusimme tuomita hänet oman lakimme mukaan (και κατα τον ημετερον νομον ηθελησαμεν κρινειν) (Apt 24:5-6)

Sana αιρεσις, "lahko" tarkoittaa samaa kuin "puolue". Kaikki puolueet ovat siis lahkoja. Kirkko on kristinuskosta luopuneitten lahko, mutta myös sekin on totalitäärinen, kuten tyttärensäkin. Juutalaiset olisivat halunneet kivittää Paavalin, ja jos kirkonmiehet saisivat Paavalin kiinni, he varmasti tekisivät kaikkensa, päästäkseen samaan tulokseen, ei ehkä kivittämällä, sillä siinä suhteessa kirkko on kekseliäämpi kuin entisajan juutalaiset. Mutta juutalaisetkin ovat siinä suhteessa kehittyneet huomattavasti. Kun molemmat osapuolet toimivat nykyisin bulvaanivaltioittensa kautta, on tapahtumain kulkua vaikea arvata, paitsi lopputuloksen osalta, sillä kun kaikki nasarealaiset on saatu hiljaiseksi, ne hävittäisivät toisensa, jollei Jumala jättäisi jäljelle jäännöstä tulevaa maailmanaikaa varten.

 

Kirkon ja seurakunnan ero

Jeesus perusti seurakunnan ja Konstantinus "Suuri" kirkon. Seurakunnan ja kirkon vuonna 325 tapahtunut lopullinen ero on päässyt vaikuttamaan jo Uuden Testamentin säilyneisiin käsikirjoituksiin. Käpelöidyissä raamatuissa sanotaan:

Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota (ουδεν αρα νυν κατακριμα) niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat (τοις εν χριστω ιησου). (Rm 8:1, käännös vuoden 1938 kirkkoraamatun mukainen)

Vuoden 1938 käännös on tehty käsikirjoituksista, joista lauseen loppu on otettu pois. Perinteiset protestanttiset käännökset on tehty Kreikan ortodoksien käyttämistä syyrialais-bysanttilaisista käsikirjoituksista. Niihin myös sisältyy jakeen varsinainen sanoma:

Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota (ουδεν αρα νυν κατακριμα) niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa (τοις εν χριστω ιησου) vaeltavat ei lihan, vaan Hengen mukaan (TSBμη TSBκατα TSBσαρκα TSBπεριπατουσιν TSBαλλα TSBκατα TSBπνευμα).

Kristuksessa vaeltaminen on sitä, että ihminen on saanut Pyhän Hengen, joka neuvoo häntä, miten mennään. Eilen aamulla Herran henki sanoi, että ota mukaasi kaksi tietokoneen verkkojohtoa. Panin ne kassiin, jossa ennestään oli Uusi Testamentti (Demidovin käännös), pieni digikamera, kalenteri ja pari kynää. Ikaalisen puolelle tultuani Viktor kertoi, että hän löysi jätepisteestä pari lämmitintä, joista oli leikattu johdot pois, ilmeisesti niitä irroitettaessa. Verkkojohtoihin merkityt virtalukemat (toisen 6, toisen 10 amppeeria) riittivät hyvin, joten niistä leikattiin päät pois ja liitettiin lämmittimiin.

Mutta mitä se lihassa vaeltaminen sitten on? Noin vuosi sitten ullakkohuoneessa oli kylmä. Menin Parkanoon ja ostin - siis pelkkään omaan järkeeni luottaen - Halpa-Hallista vapaastiseisovan, öljytäytteisen sähkölämmittimen. Se toimi ehkä viikon, mutta meni takuuseen, ja sain uuden samanlaisen, mutta nyt, kun kylmät ilmat tulivat, huomattiin, ettei sekään enää toimi.

Oli aika, jolloin suomalaisesta kaupasta sai toimivia, Suomessa valmistettuja laitteita. Mutta kun Suomi käänsi pyllynsä Jumalalle, käänsi Jumala kasvonsa poispäin Suomesta ja tuli pimeys ja sitten vielä tämä Sipilän hallitus. Nyt ei enää pärjää järjellä, niin kuin siihen aikaan, kun valtiomiehet hoitivat asioita. Kun muu porukka menee kadotukseen, pitää ainakin itsellä olla jonkinlaista valoa matkassa.

Juutalaisen opetuksen mukaan se, jolla on toora, on leipää, mutta jos tooraa ei ole, ei ole leipääkään. Toiset kaksi vaihtoehtoa ovat mahdottomia. Se, jolla on toora, ei voi jäädä ilman leipää, eikä se, jolla ei ole tooraa, voi olla kylläinen. Isoisän aikana suomalaisessakin Raamatussa sanottiin:

Niin ei ole nyt yhtään kadotusta niissä, jotka Jesuksessa Kristuksessa ovat, ja ei vaella lihan, vaan hengen jälkeen. (Rm 8:1, perinteinen protestanttinen käännös)

 

Ville Suutarisen plogi

Kun maailmassa on vain kaksi merkittävää toimijaa, Jumala ja hänen vastustajansa, pitäisi maailmanpolitiikan ymmärtämisen olla helppoa. Ihminen, joka luopui Jumalasta, rakentaa Baabeliksi kutsuttua utopiaa, ja Jumala Uutta Ihmistä, joka tulee asuttamaan Jumalan valtakuntaa kohta, kun Jumala viheltää pelin poikki.

Raamatun mukaan paholaisen teot eivät ole meiltä piilossa. Mutta koska sokea ei näe, on hänelle kerrottava. Annetaan siis Villen kertoa, kts. Totuus on "tuolla ulkona". Onko Kaikkivaltias myös lähellä ihmistä? Se, mitä nykyajassa tapahtuu, on myös kertomusta siitä suuresta, Jumalan lähettämästä eksytyksestä, jota myös kulttuurimarksismiksi sanotaan. Katso Villen tekstiä Raamattu - Historia - Tulevaisuus osoitteessa https://totuudensanat.com Sivulta löytyy myös paljon painavaa asiaa, vaikka Evankeliumi itsessään onkin yksinkertainen kuin leirinuotiotarina: Jeesus sovitti maailman synnit, ja kun syntiongelma on hoidossa, pääsee Jumala siunaamaan oikein rutosti niitä, jotka Jeesuksen kanssa hänen eteensä tulevat.

 

Kirkko tuhoaa lapset

Äiti vetosi usein terveeseen arvostelukykyyn. Kun asuimme Somerolla, äiti katseli kylätiellepäin ja huokaili, että milloinkahan se Osmolle järki tulee.

Ei tullut Osmolle järkeä kylätietä pitkin. Perustan sille laskivat mummon rukoukset ja vaijan Raamattu, se kauan ennen vuotta 1938 painettu oikea ja Dürerin kuvilla somistettu isokokoinen kirja. En minä niistä paljon ymmärtänyt vielä pitkään aikaan, mutta kymmenen käskyä olivat sellainen suojamuuri, ettei elämä ihan alkuunsa tyrehtynyt. Juho ja Maria Pöystin kuvassa oleva poika en ole minä vaan isäni veli Toivo (virhe korjattu 2016-09-28):

Isovanhempani talossa Karjalassa pidettiin kotihartaudet, mutta mummon kuoltua vaija piti hartaushetkensä yksin, mutta rukouksen ja laulun ääni kuuluivat muihinkin huoneisiin. Ja vähän ennen vaijan kuolemaa me muutimme Somerolta Luhankaan. Jumala oli kuitenkin armollinen, ja Joutsassa koulua käydessäni sain asua Pekka ja Hilja Pöystin luona "kortteeria". Aamuisin kuultiin radion aamuhartaus, jota varsinkin Hilja, hengellisiä asioita ymmärtävä ihminen, kommentoi tarpeen mukaan. Kommentteihin oli syytäkin, vaikka oltiin vielä kaukana siitä, miksi kirkko sen jälkeen on muuttunut. Siihen aikaan leipäpappienkin oli pysyttävä niissä normeissa, jotka suojelivat elämää, mutta maalisvaalien jälkeen ja kirkon arkkipiispan käytyä Porissa kumartamassa uudelle suuntaukselle, kirkko on systemaattisesti tuhonnut suomalaista yhteiskuntaa. Tällä hetkellä valtiosta on tullut Frankfurtin koulukunnan vouti ja kirkosta sen pahojen henkien profeetta. Lapsetkin viedään seksivallankumouksen alttarille tuhottavaksi.

PS: Olethan jo eronnut Baabelista? Jos et, niin tee se pian, ettet joutuisi osalliseksi heidän synneistään ja sitä kautta myös vastaamaan heidän teoistaan. op/2016-04-24

 

Kristinuskon vihollinen

Jumalan vihollisella, saatanalla, ei ole luomisvoima, minkä takia se pyrkii orjuuttamaan ihmisiä, saadakseen heidän aivonsa ja kätensä toteuttamaan omia päämääriään. Näistä päämääristä Jumalan poika Jeesus sanoi: "Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan", kts. Joh 10:10. Jumalan päämäärät ovat aivan toisenlaiset. Hän tuli antamaan loppuaan lähestyvälle ihmiskunnalle tulevaisuuden ja toivon sen armon kautta, joka on Jeesuksessa Kristuksessa.

Armo on ilman omia ansioita saatua rakkautta. Kun ihminen liittyy Jeesukseen, hän saa armon, ja armo vapauttaa hänet saatanan orjuudesta. On siis aivan luonnollista, että Saatana yrittää estää orjiensa vapautusta. Mutta kun hänen voimansa eivät riitä voittamaan Jumalan armoa, hän yrittää huiputtaa orjiaan, etteivät ne uskoisi Jumalan evankeliumia. Suuren huiputtajan näkyvimpiä hankkeita ovat:

+ juutalaisten johtamat maailmanvalloitusohjelmat,

+ kirkko lahkoineen,

+ muslimit lahkoineen.

Kirkon pää paavi Franciscus kävi 22.09-27.09.2015 kumartamassa toista Petovaltiota jonka takia olen siirtänyt kirkon tässä luettelossa toiselle sijalle. Mutta paavi jatkaa yhä toimessaan, ja juuri äsken hän oli jo Afrikassa ja julisti, että "kristityt" ja muslimit ovat "veljiä". Paavin puheista Keski-Afrikan pääkaupungissa Banguissa, kts. www.newsmax.com/Newsfront/pope-christians-muslims-brothers/2015/11/30/id/703875/. Jos kristityillä tarkoitettaisiin kirkollisia, niin paavin puheet olisivat totta. Mutta oikeesti sana kristitty tarkoittaa voideltuja (hristianoi), jotka samoin kuin Voideltu (o Hristos) on saanut Pyhän Hengen voitelun, mikä kirkollisilta ja muslimeilta puuttuu.

Pyhän Hengen voitelu muuttaa ihmisen armon vastaanottajasta armon tuottajaksi. Ja sehän se paholaiselle vasta myrkkyä on.

 

Oikeusvaltio

Kun Nelson Mandela kuoli, kiiruhti Yhdysvaltojen ulkopolitiikan suunnittelutoimiston Council of Foreign Relations tiedottaja ilmoittamaan, että Mandela noudatti toimissaan oikeusvaltion periaatetta "rule of law". Sanoilla tarkoitetaan laillisuusperiaatetta, jonka mukaan kaikessa on noudatettava lakia. Kun tätä periaatetta myydään kristityille, sitä puolustetaan Vanhasta Testamentista otetuilla sanoilla:

Kun tulet siihen maahan, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa, ja otat sen omaksesi ja asetut siihen ja ajattelet: 'Minä asetan itselleni kuninkaan, niinkuin on kaikilla kansoilla, jotka minun ympärilläni asuvat', 17:15 niin aseta itsellesi kuninkaaksi se, jonka Herra, sinun Jumalasi, valitsee. Aseta joku veljistäsi kuninkaaksesi; älä korota hallitsijaksesi muukalaista miestä, joka ei ole sinun veljesi. 17:16 Mutta älköön hän hankkiko itselleen paljon hevosia älköönkä viekö kansaa takaisin Egyptiin hankkiakseen paljon hevosia, sillä Herra on teille sanonut: 'Älkää enää palatko tätä tietä'. 17:17 Älköönkä hän ottako itsellensä monta vaimoa, ettei hänen sydämensä luopuisi pois; älköönkä hän kootko itsellensä ylen paljon hopeata ja kultaa. 17:18 Ja kun hän on noussut valtaistuimellensa, kirjoituttakoon hän itsellensä kirjaan jäljennöksen tästä laista, joka on leeviläisten pappien huostassa. 17:19 Ja hän pitäköön sen luonaan ja lukekoon sitä, niin kauan kuin elää, oppiaksensa pelkäämään Herraa, Jumalaansa, ja noudattamaan tarkoin kaikkia tämän lain sanoja ja näitä käskyjä, 17:20 ettei hänen sydämensä ylpistyisi hänen veljiänsä kohtaan ja ettei hän poikkeaisi käskyistä, ei oikealle eikä vasemmalle - niin että hän ja hänen poikansa kauan hallitsisivat Israelin keskuudessa." (5.Ms 17:14-20)

Hyvä periaate, mutta se ei toimi. Se ei toiminut Vanhan Liiton Israelissa, vaikka Israelin laki oli täydellinen ja vielä huonompaa jälkeä tulee, jos lain kirjoittajana on joku muu kuin Jumala. Ihmisen on aika ymmärtää, että olipa laki millainen tahansa, tämä sukukunta rikkoo sen, ja jos ei siihen pysty, niin se ryhtyy aivan raivoamaan, osoittaakseen, että pystyy sittenkin. Homoagenda ja EU ovat mitä selvimpiä esimerkkejä ihmisen vihasta Jumalan järjestystä kohtaan.

Vanhan Liiton Israelin totaalinen epäonnistuminen asioittensa hoidossa oli lähtökohtana Uuden Liiton synnylle. Uusi Liitto perustettiin Jumalan armon, ei lain varaan. Mutta jo Jerusalemin alkuseurakunta menetti pelin hallinnan. Syntyi kaksi suuntausta, joista toinen kehittyi kirkoksi ja ryhtyi sortamaan kristittyjä. Jeesuksen velipuolen Jerusalemin kokouksessa sanelema neljän kohdan minilaki oli alkuna Suurelle eksytykselle:

Sentähden minä olen sitä mieltä, ettei tule rasittaa niitä, jotka pakanuudesta kääntyvät Jumalan puoleen, vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta. (Apt 15:19-20)

Kirkollisesta eksytystä ei Uudella Testamentilla voi perustella. Paavali kirjoitti Galatalaiskirjeen pelkästään osoittaakseen, että lain sääntöjen noudattajilla ei ole toivoa. He ovat joutuneet pois armosta, jos ovat siihen tilaan koskaan päässeetkään. Mutta eksytystä jopa puolustellaan väitteellä, että laki ohjaa käyttäytymistä parempaan suuntaan ja antaa mahdollisuudet puuttua rikkeisiin, vaikka tämä johtaisikin vääryyden harjoittamiseen lain varjolla. Jollei ihmisellä ole Pyhän Hengen antamaa sisäistä lain tuntoa, niin tuloksena voi olla korkeintaan poliisivaltio, jonka "laki" on itsessään niin kauhistuttava, että sitä Raamatussa nimitetäänkin laittomuudeksi.

Torjuttuaan Galatalaiskirjeessä laillisuusperiaatteen Paavali kirjoittaa kaksi kirjettä korinttolaiskristityille. Ensimmäisen korinttolaiskirjeen alussa Paavali sanoo, että korinttolaisilla kristityillä ei ole puutetta mistään armolahjasta, mutta luvuissa 5 ja 6 hän lataa täyslaidallisen korinttolaiskristittyjen moraalitonta elämäntapaa vastaan. Mieti vähän. Ihmeet ja merkit seuraavatkin sitä, joka uskoo Jeesukseen, mutta ihmeet ja merkit - ja Jumalan johdatus - menetetään, jos me alamme luulla, että Jumalan armoitukset voidaan ansaita.

Me olemme kasvaneet farisealaisen kirkollisuuden hapatuksessa, jossa luullaan, että kun minä tulen vähän pyhemmäksi, niin jo sitten rupeaa ihmeitä ja kummia tapahtumaan. Mutta näinhän se ei ole. Kun ihminen tulee uskoon, se tapahtuu siten, että hän panee toivonsa Herraan Jeesukseen, joka on sovittanut kaiken maailman synnit, ja nimenomaisesti juuri minun syntini ja kaikkien niiden synnit, jotka uskovat häneen. Kun tällainen ihminen kasteen kautta tulee Jumalan valtakuntaan, hän saa Pyhän Hengen. Hengellinen elämä pyrähtää käyntiin. Elämäntapa muuttuu. Tavoitteet muuttuvat. Karismat alkavat toimia, ihmeitä tapahtuu ja Pyhän Hengen johdossa koko elämä muuttuu yhdeksi suureksi ihmeiden ketjuksi. Synnin ihmisestä tulee armon ihminen. Pyhä Henki aiheuttaa sen, että lopputulos on paljon parempi kuin se alaraja, jonka laki mahdollisesti määrää. Kun Paavali toisen kerran kirjoittaa Korinttolaisille, hän toteaa tilanteen korjaantuneen ja melkein pyytelee anteeksi, että käytti ensimmäisessä kirjeessään niin ankaraa kieltä. op/2014-09-27

 

Hyvä omatunto

Tarinan mukaan amerikkalaiselta senaattorilta kysyttiin, onko hän uskollinen vaimolleen. Senaattori vastasi: "Sangen usein, sangen usein…" Tarinan senaattori oli nähtävästi "liberaalisen" lahkon kannattaja. Totalitäärisiksi lahkolaisiksi sanotaan niitä, jotka pyrkivät aina ja kaikessa säilyttämään hyvän omantunnon. Se ei miellytä "liberaaleja" eikä se miellytä "ortodokseja":

Mutta seuraavana päivänä, koska hän tahtoi saada varman tiedon, mistä juutalaiset häntä syyttivät, päästi hän hänet siteistä ja käski ylipappien ja koko neuvoston kokoontua, vei Paavalin alas ja asetti hänet heidän eteensä. Niin Paavali loi katseensa neuvostoon ja sanoi: "Miehet, veljet, minä olen kaikessa hyvällä omallatunnolla vaeltanut Jumalan edessä tähän päivään asti". Mutta ylimmäinen pappi Ananias käski lähellä seisovia lyömään häntä vasten suuta. (Apt 22:30-23:2)

Hyvän omantunnon säilyttäminen vaatii ihmiseltä jatkuvaa valppautta. Erityisen vahvaa henkistä kanttia tarvitaan silloin, kun paha on saanut suuret massat valtaansa:

Älä ole joukon mukana tekemässä pahaa, äläkä todista riita-asiassa niin, että taivut joukon mukaan ja väännät oikean vääräksi. (2.Ms 23:2)

Suomalainen käännös "joukko" hebrean sanasta "rav" (Strongin H7227) on vielä alakanttiin. Venäläisessä käännöksessä sanotaan: "Älä seuraa (Ne sledui) enemmistön perässä (za bolshinstvom) pahaan (na zlo)…" Siitä, miten Venäjällä kristittyjä, eiku siis "totalitäärisiä lahkoja" vastaan taistellaan vähän kirjoituksessa Aleksander Dvorkin. Eikä Dvorkin suinkaan taistele yksin eikä pelkästään Venäjän Federaation laskuun… op/2011-05-25

Instant life

Tyttö teki koulutehtäviään ja kysyi: "Mikä ero on kristinuskolla ja buddhismilla?" No, mikä ero sillä on? Kuka vastaa? Jos kukaan ei anna parempaa vastausta, niin minä sanon näin: Jeesuksen kautta sinä pääset heti henkilökohtaiseen yhteyteen Jumalan kanssa, mutta buddhismin kautta sinä voit kuvitella saavasi seuraavassa uudestisyntymässä paremman osan, esimerkiksi tulemalla pyhäksi lehmäksi. op/2011-05-27

 

 

Takaisin Osmon kotisivulle