op/2020-12-06 mapista suomi

 

Itsenäisyys, vapaus ja valta

Osmon puhe itsenäisyyspäivänä 2020

 

Sara Hildenin taidemuseossa oli maanvaltaustaiteen näyttely. Siihen aikaan Hollmingin telakka valmisti laivoja Neuvostoliittoon, ja aina kun ostajan miehistö tuli laivalle, heille järjestettiin päivän matka Tampereelle. Näsinlinna, Lenin-museo ja Kalevan kirkko olivat ne kohteet, jotka kauppojen lisäksi kuuluivat ohjelmaan. Olin oppaana, mutta kerran johtaja Salon vaimo lähti mukaan. Hän oli taiteilija, joka halusi käydä laivamiehistön kanssa katsomassa maanvaltaustaiteen näyttelyä Sara Hildenin taidemuseossa. Huoneisiin oli aseteltu erilaisia kiviä ja muita paaluja hujan hajan. Merimiehet ihmettelivät, mutta eivät sanoneet mitään. Paluumatkalla taiteilija Salo kysyi minulta, mahtoivatkohan nuo venäläiset ymmärtää mitään tuosta taiteesta. Vastasin, että sitä en tiedä, mutta itse mietin, mitä sellaisen ihmisen päässä on tapahtunut, joka tuota sanoo taiteeksi. Sen jälkeen ei rouva Salokaan sanonut mitään.

Kun kansainvälinen peto oli hävittänyt Euroopan, Amerikan Yhdysvallat aloitti marksilaisen kulttuurivallankumouksen raunioiksi muutetussa Euroopassa. Saksaa demoralisoimaan lähetettiin Max Horkheimer, äärikova sosialisti, vaikka uuden babylonialaisen maailmanjärjestyksen propagandakone piti yllä mielikuvaa valtiosta, joka vastustaa Neuvostoliittoa. Max Horkheimer oli juutalainen yhteiskunta-arkkitehti, joka johti Frankfurtin koulukuntaa, jonka päämääränä oli tuhota länsimainen yhteiskunta seksivallankumouksen avulla. Joka puolella Eurooppaa järjestettiin perverssin taiteen performansseja, lehdistön ylistäessä perverssejä maalauksia ja radion taistellessa perverssin elämäntavan puolesta. Virallisesti Amerikan Yhdysvallat esiintyi kommunismin vastustajana, mutta se oli pelkää petosta. Suomeen perverssit arvot tulivat pienellä viiveellä, mutta tiedonvälityksen prostituoidut ylistivät niitä "rohkeiksi" jo vuosikymmeniä sitten. Juutalaiset olivat lähteneet valloittamaan maailmaa, mutta ei suinkaan Jumalan piikkiin, niin kuin joskus kauan Raamatun aikoina. Jotakin yhteistä molemmilla hankkeilla kuitenkin oli.

Kun Jumala oli vapauttanut Israelin Egyptissä, kansa ja Mooseksen sisar lauloivat ylistyslauluja Olevalle. Vapaus oli koittanut, mutta edessä oli vielä erämaa, ennen Luvatun maan rajoja. Matka kaikkine siihen liittyvine järjestelyineen vei noin vuoden, mutta kun rajalle tultiin, Israelille meni pöpö housuihin. Usko puuttui. Maanvaltausta ei edes yritettykään. Tässä olisi tietysti muistutettava Jumalan laupeudesta, mutta tosi on, että se sukupolvi kuoli erämaahan. Laupeutta osoitettiin vasta heidän lapsilleen ja niille harvoille, jotka olivat vastustaneet kansan päätöstä olla yrittämättä tehdä sitä, mitä Jumala oli käskenyt.

Israel valloitti sille luvatun maan Joosuan johdolla. Nimi Joosua ja nimi Jeesus ovat molemmat väännöksiä hebrean sanasta Jeshua. Joosua on esikuva, Jeesus sen täyttymys. Jeesus on käskenyt kansaansa valloittamaan vihollisen linnoitukset, ja tekemään kaikki, mitä hän käskee kansansa tehdä. Uudessa Testamentissa sanotaan:

Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan mukaan sodi; 10:4 sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia, 10:5 hajoittaen maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangiten jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle 10:6 ja valmiina rankaisemaan kaikkea tottelemattomuutta, kunhan te ensin olette täysin kuuliaisiksi tulleet. (54 2.Kor 10:3-6)

Suomalaisen yhteiskunnan ongelma ei ole ajattelijoiden puute, vaan Jumalan tuntemisen puute. Maan valtaus ilman Jumalan tuntemista ei onnistu. Jos joku vielä Jumalan tunteekin, siitä ei ole hyötyä, jos hän on paapelin kirkon vanki. Kirkossa Jumalaa ei tunneta, eikä Jumalaa tunne kirkon tyttäretkään. Kirkon perustaja on juutalainen Filon, eikä Filon tuntenut Jumalaa. Hän oli uskontofilosofi, jonka perilliset aloittivat sodan monella rintamalla yht'aikaa Jumalan tuntemista vastaan. Niitä, jotka tunsivat Jumalan, Filonin koulukunnan miehet sanoivat gnostikoiksi, mutta eivät täsmentäneet väitettään siitä yksinkertaisesta syystä, että he itse olivat gnostikkoja. Heillä oli omat jumalansa, babylonian epäjumalat, joiden tuntemisessa (gnosis) he olivat alansa mestareita.

Äitini ohje oli, että säilytä terve arvostelukyky. Minäkin olen huomannut, että lapsilla on terve arvostelukyky. Mutta me elämme läpikierossa maailmassa. Säilyttääksemme tai hankkiaksemme terveen arvostelukyvyn meidän on tunnettava Jumala kokemusperäisesti. Hän on rakkaus, totuus ja elämä. Ilman häntä ei ole rakkautta, totuutta eikä elämää. Eikä vapautta. Jeesus on vapauden hinta. Hän loi perustan ihmisen vapaudelle. Mutta ihmiset eivät ymmärrä mikä ero on vapaudella ja itsenäisyydellä. Saatana pyrki itsenäiseksi Jumalasta, ja siinä kävi hullusti. Saatana, joka oli luotu täydelliseksi, menetti kaiken. Ilman rakkautta, totuutta ja elämää hän ei voinut tehdä mitään hyvää, ja pahaakin vain kieroilemalla. Vain Jumala on itsenäinen. Jumala tekee mitä tahtoo, sillä hän on vapaa. Jumalan vapaus on kuitenkin puhdasta. Hän voisi tehdä enemmän pahaa kuin kaikki saatanat yhteensä, mutta ei vaan tee. Samaa hän odottaa lapsiltaan. Jumalan lasten vapaus on Jumalan lasten kunnian vapautta.

Nimrod perusti imperiumin. Hänen sotilaansa valloittivat Baabelin ja muita maita. Mutta maa kuului edelleen Jumalalle, ja sen sato kuului edelleen sille, joka sitä viljeli ja varjeli Nimrodilta ja hänen kaltaisiltaan. Ihmisen geenitkin kuuluvat Jumalalle. Jos joku niitä sorkkii, hän astuu Jumalan mandaatille. Saatanan palvelijat yrittivät pussittaan Jeesuksen ja kysyivät, onko luvallista antaa keisarille veroa vai ei. Jeesus pyysi verorahan, ja sai lantin, jossa oli keisarin kuva. Johon Jeesus: "Antakaa keisarille, mikä keisarin on ja Jumalalle mikä Jumalan on". Ihminen on Jumalan kuvaksi luotu. Ihminen kuuluu Jumalalle. Kun saatanan agentit hyökkäävät, meidän tulee vain esittää pyyntö Jeesuksen nimessä Jumalalle, niin hän hoitaa homman. Mutta Baabelin touhuja taivaasta katsomaan tulleet Isä, Poika ja Pyhä Henki sanoi: "Tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä". Hän, jos kuka, tiesi, että uusia yrityksiä on tulossa.

Saatana oli Nimrodin taustapiru, mutta kun Jumala hävitti Paapelin tornin ja hajoitti sen rakentajat maailman tuuliin, Babylonian imperiumin valtakeskukset vaihtuivat ja vasta paljon myöhemmin Babylon tuli taas pääkaupungiksi. Babylon valloitti myös Jerusalemin. Vuonna 605 eKr Juudeasta Babyloniaan viedyn kansan keskuudesta Paapelin kuningas Nebukadnessar valitsi neljä terävää kaveria kasvatettavaksi kaikkeen Babylonian viisauteen. Mutta sitten Nebukadnessar näki unen ja unohti sen. Hän kutsui Babylonian tiedemiehet sitä selittämään, mutta eiväthän he pystyneet sitä tekemään, koska kuningas ei unta kertonut. Silloin imperiumin johtaja määräsi koko kaartin tapettavaksi. Myös juutalaispojat kuuluivat tappotuomion piiriin. Kun noutaja tuli, Daniel sanoi, että anna vähän aikaa, niin me rukoillaan. Ja kun Jumala ilmoitti, millaisen unen kuningas oli nähnyt, ja selittänyt sen Danielille, tämä kiitti Jumalaa:

Olkoon Jumalan nimi kiitetty iankaikkisesta iankaikkiseen, sillä hänen on viisaus ja voima. 2:21 Hän muuttaa ajat ja hetket, hän syöksee kuninkaat vallasta ja korottaa kuninkaat valtaan, hän antaa viisaille viisauden ja taidollisille ymmärryksen. 2:22 Hän paljastaa syvät ja salatut asiat, hän tietää, mitä pimeydessä on, ja valkeus asuu hänen tykönänsä. 2:23 Sinua, minun isieni Jumala, minä kiitän ja ylistän siitä, että olet antanut minulle viisauden ja voiman ja että nyt annoit minun tietää, mitä me sinulta rukoilimme. Sillä sinä annoit meidän tietää kuninkaan asian. (Kts. 27 Dan 2:20-23)

Kuningas on Nimrodin perustaman imperiumin hallitsija. Baabelin tornin hävityksen jälkeen imperiumin sisällä oli tapahtunut muutoksia, mutta nyt pääkaupunkina oli taas Babylon. Daniel viedään kuninkaan eteen, joka kysyy: "Voitko sinä ilmoittaa minulle unen, jonka minä näin, ja sen selityksen?" Daniel vastaa ilmoittamalla ensin unen:

Salaisuutta, jonka kuningas tahtoo tietää, eivät viisaat, noidat, tietäjät eivätkä tähtienselittäjät voi ilmoittaa kuninkaalle. 2:28 Mutta on Jumala taivaassa; hän paljastaa salaisuudet ja ilmoittaa kuningas Nebukadnessarille, mitä on tapahtuva aikojen lopussa. Tämä on sinun unesi, sinun pääsi näky, joka sinulla oli vuoteessasi. 2:29 Kun sinä, kuningas, olit vuoteessasi, nousi mieleesi ajatus, mitä tämän jälkeen on tapahtuva; ja hän, joka paljastaa salaisuudet, ilmoitti sinulle, mitä tapahtuva on. 2:30 Ja tämä salaisuus on paljastettu minulle, ei oman viisauteni voimasta, ikäänkuin minulla olisi sitä enemmän kuin kenelläkään muulla ihmisellä, vaan sentähden että selitys ilmoitettaisiin kuninkaalle ja sinä saisit selville sydämesi ajatukset. 2:31 Sinä näit, kuningas, katso, oli iso kuvapatsas. Se kuvapatsas oli suuri, ja sen loisto oli ylenpalttinen. Se seisoi sinun edessäsi, ja se oli hirvittävä nähdä. 2:32 Kuvan pää oli parasta kultaa, sen rinta ja käsivarret hopeata, sen vatsa ja lanteet vaskea. 2:33 Sen sääret olivat rautaa, sen jalat osaksi rautaa, osaksi savea. 2:34 Sinun sitä katsellessasi irtautui kivilohkare - ei ihmiskäden voimasta - ja iski kuvapatsasta jalkoihin, jotka olivat rautaa ja savea, ja murskasi ne. 2:35 Silloin musertuivat yhdellä haavaa rauta, savi, vaski, hopea ja kulta, ja niiden kävi kuin akanain kesäisillä puimatantereilla: tuuli vei ne, eikä niistä löydetty jälkeäkään. Mutta kivestä, joka oli kuvapatsaan murskannut, tuli suuri vuori, ja se täytti koko maan. (Kts. 27 Dan 2:27-35)

Daniel jatkaa esittämällä välittömästi unen selityksen, joka tuntuisi meistä imartelulta ja sanahelinältä, jollemme muistaisi, että Daniel puhui vain sen, minkä Jumala oli hänelle ilmoittanut:

Tämä oli se uni, ja nyt sanomme kuninkaalle sen selityksen. 2:37 Sinä, kuningas, olet kuningasten kuningas, jolle taivaan Jumala on antanut vallan, voiman, väkevyyden ja kunnian 2:38 ja jonka käteen hän on antanut ihmiset, missä ikinä heitä asuu, ja kedon eläimet ja taivaan linnut, asettaen sinut kaikkien niiden valtiaaksi: sinä olet se kultainen pää. (27 Dan 2:36-38)

Tässä ei puhuta mistään Jeesus Kristuksesta, vaan siitä enkeliruhtinaasta, jonka Jumala loi täydelliseksi viisaudessa ja asetti maailmaa hallitsemaan. Hän oli kuitenkin ylpistynyt, ja halutessaan tulla itsenäiseksi perustanut oman valtakuntansa syrjäyttämällä patriarkaalisen vallan sotilaallisin keinoin ja tehnyt ihmiset valtion orjiksi. Vaikka Nimrod hänen alaisuudessaan oli kapinoinut Jumalaa vastaan, Jumala ei ollut sitä tuhonnut; vain sen ensimmäinen yritys oli tehty tyhjäksi. Ja kuten Nimrod aikoinaan, niin myös Nebukadnessar toimi edelleen sillä valtuutuksella, jonka Jumala oli antanut ylpeyteen langenneelle enkeliruhtinaalle. Mutta ruhtinaan päivät oli luetut:

Mutta sinun jälkeesi nousee toinen valtakunta, joka on halvempi kuin sinun; ja sitten kolmas valtakunta, joka on vaskea ja joka hallitsee kaikkea maata. 2:40 Ja neljäs valtakunta on tuleva, luja kuin rauta; niinkuin rauta musertaa ja särkee kaiken, niinkuin rauta murskaa, niin se on musertava ja murskaava ne kaikki. 2:41 Ja että sinä näit jalkain ja varvasten olevan osittain savenvalajan savea, osittain rautaa, se merkitsee, että se on oleva hajanainen valtakunta; kuitenkin on siinä oleva raudan lujuutta, niinkuin sinä näit rautaa olevan saven seassa. 2:42 Ja että jalkojen varpaat olivat osaksi rautaa, osaksi savea, se merkitsee, että osa sitä valtakuntaa on oleva luja, osa sitä on oleva hauras. 2:43 Että sinä näit rautaa olevan saven seassa, se merkitsee, että vaikka ne sekaantuvat toisiinsa ihmissiemenellä, ne eivät yhdisty toinen toiseensa, niinkuin ei rautakaan sekaannu saveen. 2:44 Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti, 2:45 niinkuin sinä näit, että kivilohkare irtautui vuoresta - ei ihmiskäden voimasta - ja murskasi raudan, vasken, saven, hopean ja kullan. Suuri Jumala on ilmoittanut kuninkaalle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva. Ja uni on tosi ja sen selitys luotettava. (27 Dan 2:39-45)

Kun itsevaltias kuningas tämän kuuli, hänellä oli kanttia tunnustaa Jumalan suuruus ja osoittaa kunnioitustaan Danielille aivan yhtä vilpittömästi ja suurellisesti, kuin mitä hän oli tehnyt vähän aikaisemmin määrätessään Baabelin viisaat tapettavaksi sen takia, etteivät he osanneet arvata hänen unensa sisältöä. Daniel ja hänen Jerusalemista vuonna 605 eKr pakkosiirtolaisuuteen tuodut ystävänsä asetettiin kuninkaan korkeisiin virkoihin. Mutta jotakin häneltä oli jäänyt ymmärtämättä: Se kunnia, jota hän oli juuri osoittanut Jumalalle, ei ollut siirrettävissä toiselle tilille. Se kuvapatsas, joka Nebukadnessarille oli näytetty, ei ollut havaintomalli Taivasten valtakunnasta, vaan esitys tulevasta maailmanhistoriasta ja se koski konkreettisia valtioita: Babyloniaa, Meedia-Persiaa, Kreikkaa, Roomaa ja sen viimeistä vaihetta, Petoa. Unessa oli myös näytetty, että mitä pitemmälle aika kuluu, sitä alhaisemmaksi valtio tulee. Mutta Nebukadnessar ei tätä hyväksynyt, vaan teetti kokonaan kultaisen kuvapatsaan, ja asetti sen Duran lakeudelle Baabelin maakuntaan kaikkien kansojen palveltavaksi. Kuvapatsaan mitat ovat Jumalan symboliikkaa. Kuudella jaolliset luvut ja tarkoittavat ihmistä, ei Jumalaa. Nebukadnessarin kuvapatsas on aitoa langenneen enkeliruhtinaan oppia.

Vaikka langennut enkeliruhtinas oli luotu täydelliseksi, ja asetettu maailman hallitsijaksi, se ei riittänyt hänelle. Hän halusi itsenäiseksi, riippumattomaksi Jumalasta. Jumalalla on vapaus, ja hän antaa sen muillekin, mutta varoittaa seurauksista: jos teet pahaa, joudut tuomiolle. Kun ruhtinas, jotka monet edelleen pitävät jumalanaan ja sanovat Lusiferiksi, kapinoi, hän tuli itsenäiseksi, mutta ei riippumattomaksi Jumalasta. Hän on vähän niinkuin koulupoikien tekoälyrobotti, ilman Rakkautta, ilman Elämää ja ilman Totuutta ja kompastuu kohta, kun Jumala tekee jotakin uutta tai odottamatonta. Hän ei voi myöskään tehdä mitään, mitä Jumala ei salli. Jumala käyttää häntä omiin tarkoituksiinsa, kuten halutessaan rangaista syntisiä. Näin juuri oli tapahtunut juutalaisille, joita Jumala rankaisi Baalin, babylonialaisen herrajumalan palvelemisesta.

Paholaisen valtakunnassa ei ole oikeutta. Kaikki ovat orjia. Patsaan vihkiäisiin koottiin koko valtakunnan kerma ja kuuluttaja kuulutti voimallisesti:

Teille, kansat, sukukunnat ja kielet, julistetaan: heti kun te kuulette torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, langetkaa maahan ja kumartaen rukoilkaa kultaista kuvapatsasta, jonka kuningas Nebukadnessar on pystyttänyt. Mutta joka ei lankea maahan ja kumarra, se heitetään sillä hetkellä tuliseen pätsiin." (Kts. Dan 3:4-6)

Julistus oli tarkoitettu yleismaailmalliseksi julistukseksi, eikä syyttä: Saatana on aina pyrkinyt saamaan sen kunnian, joka kuuluu Luojalle, maailman todelliselle omistajalle ja Isännälle. Heti kun Jeesus oli saanut Pyhän Hengen voitelun, tuli saatana houkuttelemaan häntä hommiinsa. Hän tarjosi kolmea syöttiä, joista viimeinen oli tarjous palvoa häntä, langennutta "Lusiferia", niin kuin itämailla oli tapana ja niin kuin muslimit vieläkin tekevät, heittäytymällä palvonnan kohteen eteen ja painamalla otsan maahan niin että takapuoli nousee pystyyn ja pysymällä siinä niin kauan, kunnes lupa nousta ylös annetaan. Matteus kertoo:

Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näytti hänelle kaikki maailman kuningaskunnat ja niiden loiston (την δοξαν αυτων) 4:9 ja sanoi hδnelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua (εαν πεσων προσκυνησης μοι)". 4:10 Silloin Jeesus sanoi hδnelle: "Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Isäntää, sinun Jumalaasi (κυριον τον θεον σου), pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman (προσκυνησεις και αυτω μονω λατρευσεις)'." 4:11 Silloin perkele (ο διαβολος) jδtti hänet; ja katso, enkeleitä tuli hänen tykönsä, ja he tekivät hänelle palvelusta. (40 Mt 4:8-11)

Saatanan perustaman valtiollisen järjestelmän henki orjuuttaa ihmiset, joilla ei ole Jumalan henkeä. Danielin kirjan ensimmäisten kuuden luvun kirjoittaja kertoo, miten hyvin käskyä Baabelissa toteltiin:

Sentähden, heti kun kaikki kansat kuulivat torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, lankesivat kaikki kansat, sukukunnat ja kielet maahan ja kumartaen rukoilivat kultaista kuvapatsasta, jonka kuningas Nebukadnessar oli pystyttänyt. (27 Dan 3:7)

Daniel itse oli tapahtumahetkellä hovissa, mutta hänen kolme toveriaan olivat velvoitettuja tottelemaan kuninkaan määräystä. Ja määräyksen noudattamista valvottiin.. Erikoistarkkailun alaisina olivat juutalaiset, jotka eivät palvelleet aurinkoa, kuuta tai kiertotähtiä, kuten oikeaoppiset kaldealaiset. Silloin paljastui myös, että patsas oli Uuden babylonialaisen maailmanjärjestyksen jumala. Koko homma oli järjestetty vain sitä varten, että neljä Jumalalle uskollista miestä voitaisiin tappaa "laillisesti". Ja kun näyttö oli saatu, lainvartijat saapuivat kuninkaan luo:

"On juutalaisia miehiä, joiden hoitoon sinä olet antanut Baabelin maakunnan hallinnon, Sadrak, Meesak ja Abednego: nämä miehet eivät välitä sinun käskystäsi, kuningas; he eivät palvele sinun jumaliasi eivätkä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt." 3:13 Silloin Nebukadnessar vihan vimmassa käski tuoda Sadrakin, Meesakin ja Abednegon. Kun nämä miehet oli tuotu kuninkaan eteen, 3:14 lausui Nebukadnessar ja sanoi heille: "Aivanko tahallanne te, Sadrak, Meesak ja Abednego, ette tahdo palvella minun jumalaani ettekä kumartaen rukoilla kultaista kuvapatsasta, jonka minä olen pystyttänyt?
3:15 Nyt, jos te siinä silmänräpäyksessä, kun kuulette torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, olette valmiit lankeamaan maahan ja kumartaen rukoilemaan kuvapatsasta, jonka minä olen teettänyt, niin hyvä! Mutta ellette kumarra, niin teidät heti paikalla heitetään tuliseen pätsiin; ja kuka on se jumala, joka pelastaa teidät minun kädestäni?" (27 Dan 3:12-15)

Vastaus tuli välittömästi:

Sadrak, Meesak ja Abednego vastasivat ja sanoivat kuninkaalle: "Nebukadnessar! Ei ole tarpeellista meidän vastata sinulle tähän sanaakaan. 3:17 Jos niin käy, voi meidän Jumalamme kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä, ja hän pelastaa myös sinun kädestäsi, kuningas. 3:18 Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se, kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi emmekä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt." 3:19 Silloin Nebukadnessar tuli kiukkua täyteen Sadrakia, Meesakia ja Abednegoa kohtaan ja hänen hahmonsa muuttui. Ja hän käski ja sanoi, että pätsi oli kuumennettava seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti. 3:20 Ja hän käski sotajoukkonsa väkevimpien miesten sitoa Sadrakin, Meesakin ja Abednegon ja heittää heidät tuliseen pätsiin. 3:21 Silloin nämä sidottiin vaippoineen, takkeineen, päähineineen ja muine vaatteineen ja heitettiin tuliseen pätsiin. 3:22 Koska nyt kuninkaan sana oli niin ankara ja pätsi niin kovin kuumennettu, tappoi tulen liekki ne miehet, jotka veivät ylös Sadrakin, Meesakin ja Abednegon. 3:23 Mutta nämä kolme miestä, Sadrak, Meesak ja Abednego, suistuivat sidottuina tuliseen pätsiin. (27 Dan 3:16-23)

Baabelin lait sitoivat myös kuningasta. Todellisia valtiaita olivat magit, joiden ehdotuksesta tämäkin laki oli annettu. Mutta kukaan heistä ei ollut varautunut siihen, mitä tapahtuu, kun Jumalan poika tulee paikalle. Silloin kuningas, joka on vain magien sätkynukke, tekee omavaltaisen päätöksen:

Silloin kuningas Nebukadnessar hämmästyi ja nousi kiiruusti ylös ja lausui hallitusmiehilleen sanoen: "Emmekö heittäneet kolme miestä sidottuina tuleen?" He vastasivat ja sanoivat kuninkaalle: "Totisesti, kuningas!" 3:25 Hän vastasi ja sanoi: "Katso, minä näen neljä miestä kävelevän vapaina tulessa, eivätkä he ole vahingoittuneet, ja neljäs on näöltänsä niinkuin jumalan poika". 3:26 Silloin Nebukadnessar meni tulisen pätsin aukolle, lausui ja sanoi: "Sadrak, Meesak ja Abednego, te korkeimman Jumalan palvelijat, astukaa ulos ja tulkaa tänne". Sadrak, Meesak ja Abednego astuivat silloin ulos tulesta. 3:27 Satraapit, maaherrat, käskynhaltijat ja kuninkaan hallitusmiehet kokoontuivat ja näkivät, ettei tuli ollut voinut mitään näiden miesten ruumiille, etteivät heidän päänsä hiukset olleet kärventyneet eivätkä heidän vaatteensa vioittuneet; eikä heissä tuntunut tulen käryä. 3:28 Silloin Nebukadnessar lausui ja sanoi: "Kiitetty olkoon Sadrakin, Meesakin ja Abednegon Jumala, joka lähetti enkelinsä ja pelasti palvelijansa, jotka häneen turvasivat eivätkä totelleet kuninkaan käskyä, vaan antoivat ruumiinsa alttiiksi, ennemmin kuin palvelijat kumartaen rukoilivat muuta jumalaa kuin omaa Jumalaansa. 3:29 Ja minä annan käskyn, että jokainen, olkoon hän mitä kansaa, kansakuntaa ja kieltä tahansa, joka puhuu pilkaten Sadrakin, Meesakin ja Abednegon Jumalasta, hakattakoon kappaleiksi, ja hänen talonsa tehtäköön soraläjäksi; sillä ei ole muuta jumalaa, joka niin voi pelastaa kuin tämä." 3:30 Sitten kuningas asetti Sadrakin, Meesakin ja Abednegon suureen valtaan Baabelin maakunnassa. (27 Dan 3:24-30)

Kuninkaan unen mukaisesti Babylonian valtakunnan seuraajavaltioksi tuli Media-Persia vuonna 539 eKr, jolloin Danielin on täytynyt olla jo noin yhdeksänkymmenen vuoden ikäinen. Hänet kuitenkin haettiin paikalle keskelle yötä selittämään kirjoitusta, jonka Jumalan käsi oli seinälle kirjoittanut juuri kun valloittaja oli jo tunkeutunut kaupunkiin. Valloittajien uskonto oli tulen palvonta, ja he päästivät Juutalaiset kotiin. Daniel ei kuitenkaan enää vaivalloiselle matkalle lähtenyt. Jumala kuitenkin antoi hänen vielä tietää asioita, jotka koskevat sitä historiaa, joka meille on suurelta osalta menneisyyttä.

Suomen presidentti Mauno Koivisto sanoi, että länsimainen sivistys perustuu kreikkalaiseen ajatteluun. Huonosti oli Koivisto kirjansa lukenut. Ei mikään sivistys perustu kreikkalaiseen filosofiaan, sosialismi kyllä. Ensimmäinen kreikkalainen filosofi Thales palasi Foinikiaan, Israeliin ja Egyptiin tekemältään matkalta Miletoon noin vuonna 600 eKr, joka lienee ollut pitkä, sillä hän toi mukanaan kirjainkirjoituksen, joka on periaatteessa sama kuin hebrealainen kirjainkirjoitus. Daavidin psalmi 118 on Raamatun pisin psalmi, ja sen 176 jakeet ovat aakkosjärjestyksessä. Psalmin ensimmäiset seitsemän jaetta alkavat kirjaimella alef, seitsemän seuraavaa kirjaimella beit ja niin psalmin loppuun asti, että viimeiset seitsemän jaetta alkavat kirjaimella taf. Koska hebreassa on 22 kirjainta on tässä Raamatun keskellä olevassa psalmissa siis 176 jaetta, mikäli kertotaulu vielä pitää paikkansa.

Huomattavin kreikkalainen filosofi oli Platon, jonka "akatemia" toimi Ateenassa vuoden 370 eKr paikkeilla. Platon kirjoitti kirjan "Valtio", joka tunnetaan myös nimellä Respublica, sen latinankielisen käännöksen mukaan. Kirjan sisältö on täyttä fasismia, pelkkä kopio Nimrodin perustamasta uudesta maailmanjärjestyksestä. Platonilla oli oppilas nimeltä Aristoteles, joka kutsuttiin Makedoniaan kuninkaan pojan kotiopettajaksi. Tämä poika rakastui Babyloniaan magiaan niin, että valloitti Babylonin.

Danielin profetioiden ilmoittama kolmas seuraajavaltio oli Kreikka. Aleksanteri Makedonialainen jopa ryhtyi rakentamaan Babylonia maailmanvaltansa keskukseksi, mutta kuoli yllättäen rakennustyömaallaan vain vähän yli kolmikymmenvuotiaana. Babylonian mageille kreikkalaisten tulo tarjosi uusia mahdollisuuksia. Uudeksi babylonialaisen kultin keskukseksi tuli Pergamo, joka sijaitsee lähellä Aegeanmeren rannikkoa Turkissa. Raamatun viimeisessä kirjassa, Ilmestyskirjassa, Pergamosta kerrotaan, että Saatana valtaistuin on siellä. Niinhän se oli, mutta sata vuotta sitten saksalaiset siirsivät sen Berliiniin, jossa se taas on kaiken kansan ihmeteltävänä. Hitlerin arkkitehti käytti sitä mallinaan, kun hän suunnitteli sen paikan, jonka päällä seisoen Hitler otti Nürnbergissä vastaan sotilasparaateja.

Pergamon viimeinen kuningas testamenttasi valtakuntansa Roomalle. Kuningas kuoli vuonna 133 eKr, ja samalla Rooma peri uuden babylonialaisen maailmanjärjestyksen johtavan valtion aseman. Babylonialaisen kultin ylipappi oli "ylin sillanrakentaja", pontifex maximus. Jerusalem tuli Rooman valtaan vuonna 63 eKr.

Kun Jeesus oli täytetty Pyhällä Hengellä, tuli Saatana itse tarjoamaan Jeesukselle pääministerin paikkaa yhtä kumarrusta vastaan. Matteus kertoo:

Taas perkele ottaa hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näyttää hänelle kaikki maailman kuningaskunnat ja niiden kunnian 4:9 ja sanoo hänelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua". 4:10 Silloin Jeesus sanoo hänelle: "Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Isäntää, sinun Jumalaasi, sinä kumarrat ja häntä ainoata palvelet'." 4:11 Silloin perkele jättää hänet; ja katso, enkeleitä tuli hänen tykönsä, ja he tekivät hänelle palvelusta. (40 Mt 4:8-11)

Jeesus ei lähtenyt Saatanan valtakunnan palvelijaksi, vaan tuli sen kuningaskunnan kuninkaaksi, josta jo Daniel oli prefetiassaan puhunut:

Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä kuningaskunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti. (27 Dan 2:44)

Ne juutalaiset, jotka hylkäsivät kuninkaansa, sanoivat, että heillä ei ole kuningasta, vaan keisari. Ja niinhän siinä kävi. Roomalaiset, tosin vastahakoisesti, jopa auttoivat juutalaisia Jeesuksen tappamisessa. Mutta pakanoita kun olivat, roomalaiset eivät osanneet varoa Babylonialaista kulttia. Julius Caesar oli aloittanut nopean etenemisensä ryhtymällä babylonialaisen ylipapin virkaan muutama vuosikymmen ennen Voidellun syntymää, mutta pahempaa oli tulossa: Egyptin Aleksandriassa Jeesuksen aikalainen Filon juutalainen laati ideologiset perusteet kirkolle, joka ryhtyi valtion palvelijaksi. Filon yhdisti babylonialaisen kultin, juutalaisen perimätiedon ja kreikkalaisen filosofian järjestelmäksi, josta hän käytti nimeä katolinen. Vuonna 325 kehitys oli niin pitkällä, että valtio ryhtyi toteuttamaan kirkon ohjelmaa. Mutta sitten eräs kuoleva keisari määräsi alaikäisen ottopoikansa Gratianuksen (375-383) keisariksi. Kun poika varttui, hänen oli määrä ottaa vastaan myös ylimmän sillanrakentajan, pontifex maksimuksen virka, mutta poika olikin uskova ja kieltäytyi. Silloin Rooman katolinen ylipappi otti itselleen pontifex maksimuksen viran ja Gratianus murhattiin. Siitä asti paavit ovat kantaneet uuden babylonialaisen maailmanjärjestyksen ylipapin arvonimeä ja kantavat sitä vieläkin.

Jumalan kuningaskunnan kilpailijaksi perustettua maailmanvaltaa sanotaan Nebukadnessarin unen perusteella kaksijalkaiseksi jättiläiseksi. Kirkonmiehet selittävät nimen johtuvan siitä, että kun kirkko vuonna 1054 jakautui roomalaiskatoliseen ja kreikkalaiskatoliseen haaraan, syntyivät nuo jalat, joilla se patsasukkeli seisoo. Selitys on kuitenkin väärä. Uusi babylonialaisen maailmajärjestyksen jalat ovat kirkko ja valtio, kuten johtavat kristityt ovat jo kauan sitten sanoneet. Peter Chelcicky kirjoitti kirjassaan Uskon verkko 1400-luvun alussa, että kirkko ja valtio ovat kuin kaksi valasta, jotka ovat niin turmelleet uskon verkon, että se ei enää kelpaan sielujen kalastukseen.

Platonin kirja valtio oli kauan piilossa suurelta yleisöltä, mutta Ranskan vallankumouksen aikoihin se ikään kuin löydettiin uudestaan. Yhdysvaltojen johtavat poliitikot ovat jo ainakin sata vuotta puhuneet ja vannoneet Uuden maailmanjärjestyksen nimeen. Kun Venäjän presidentti Gorbatshov teki valtiovierailun Yhdysvaltoihin, hän kävi Jeffersonin haudalla, ja tunnusti siellä uskonsa uuteen maailmanjärjestykseen. Mutta tämä liike ei alkanut Ranskan vallankumouksesta; kirkko on aina ollut uskollinen perustajalleen, vaikka todelliset mahdollisuudet Uuden Babylonialaisen maailmanjärjestyksen perustamiselle syntyivät vasta 1800-luvun Englannissa, jossa muutamat Cambridgen yliopiston teologisen osakunnan pojat ryhtyivät tutkimaan spiritismiä, todistaakseen Jumalan olemassaolon "tieteellisesti", mutta ajautuivat okkultismiin, joka sai valtaansa koko Englannin hallitsevan yläluokan, pääministeriä ja ulkoministeriä myöten.

Englanti oli vuonna 1850 maailmanvalta, josta sanottiin, että sen mailla aurinko ei koskaan laske, ja sen kirkolla oli yhtä mahtavat käsitykset itsestään kuin sitä suojelevalla valtiolla. Kirkon pojat eivät vain tunteneet Jumalaa, mutta rehellisiä ollakseen he päättivät ottaa asioista selvää. Jumala ei antaudu koekaniiniksi, mutta demonit olivat sellaiseen yhteistyöhön suostuvaisempia. Vuonna 1851 muutamat Cambridgen yliopiston Trinity Collegen pojat, Westcott ja Hort heistä näkyvimpinä, perustivat Aaveseuran (Ghost Society) ja kohta kustantaja MacMillan ehdotti heille, että he kirjoittaisivat Uuden Testamentin kreikankielisen tekstin korvaamaan sitä tekstiä, jonka Erasmus Rotterdamilainen oli laatinut painokuntoon 1500-luvun alussa vertailemalla Bysantista tuotuja Uuden Testamentin käsikirjoituksia. Hanke toteutettiin salassa, sillä tarkoitus oli laatia teksti, joka tekisi oikeutta Origeneen koulukunnan Palestiinan Kesarean tekstiperinteelle, jonka tueksi maailmasta löytyi vain muutama koodeksi, ja nekin koulukunnan ja valtion yhteistyönä syntyneitä. Poikien käpelöimä Uusi Testamentti valmistui pari vuosikymmentä myöhemmin, mutta jätettiin julkaisematta, kunnes uusi englanninkielinen raamattu, Revised Version, oli vuonna 1881 julkaistu.

Kirkon ajautuminen demonien valtaan avasi portit koko siihen maailmaan, "jossa aurinko ei koskaan laske". Teosofisen seuran perustajat totesivat, että kirkko on paras kanava heidän okkulttisten oppiensa levittämiseksi. Salaseuroja perustettiin toinen toisensa jälkeen, ja tärkeimmäksi niistä nousi sosialistinen Fabian society. Sen piirissä suunniteltiin ohjelma, jota nyt sanotaan globalisaatioksi ja ekumeniaksi ja uudeksi maailmanjärjestykseksi. Fabian Societyn liepeillä toimi muita Nimrodin ja Platonin periaatteille rakennettuja sosialistisia, mutta keskenään kiisteleviä seuroja, sekä tietysti vapaamuurarit, joiden osuus Venäjän vallankumouksen syntyyn oli keskeinen. Englannin suurlähetystöllä Pietarissa oli keskeinen osa Venäjän tsaarin syrjäyttämisessä, vaikka tsaari Nikolai II oli Englannin kuninkaan Charles V:n serkku. Venäjän Duumassa oli vuonna 1917 niin paljon vapaamuurareita, että se pystyi järjestämään kaaoksen Pietarissa ja viemään tsaari Nikolai II mukamas turvaan mellakoitsijoita. Kun se oli tehty, tsaarin nimissä levitettiin keisarikuntaan ilmoitus, että tsaari on luopunut vallasta. Sitten sosialistit hoitivat loput. Paholaisen päämäärä, Kristuksen nimen hävittäminen ei vain onnistunut. Vain kirkot hävitettiin, mutta hallelujakuoro jopa vahvistui, kun kirkko oli hävitetty ja kuusikymmentä miljoonaa ihmistä tapettu.

Samanaikaisesti Venäjän hävittämisen kanssa juutalaiset perustivat Frankfurtin koulukunnan, jonka tarkoituksena oli hävittää länsimaiset yhteiskunnat sosialismin ja seksivallankumouksen avulla. Monet koulukunnan perustajista olivat pankkiirisukujen jäseniä, kuten myös ne heimoveljet, jotka olivat saaneet Amerikan Yhdysvaltojen talouden valvontaansa 1913 perustetun FEDin kautta ja Wall Streetin tukemalla presidenttiehdokasta, joka palveli heidän tarkoituksiaan.

Toisen maailmansodan aikana Englanti, Venäjä ja Amerikan Yhdysvallat olivat liittolaisia. Sodan tarkoitus oli hävittää länsimainen sivistys tekemällä mahdollisimman paljon tuhoa sekä liittolaisten, että juutalaisvaltaa vastustavien maiden keskuudessa. Sodan jälkeen Amerikan juutalaisneuvosto julkaisi Frankfurtin koulukunnan kirjallisuutta, jossa kaikesta kauheudesta syytettiin Jeesusta Nasarealaista.

Raamattu on kuvannut maailmanhistorian viimeiset päivät niin hyvin, että ainakin Saatana on ne kirjat lukenut. Mutta orjiltaan Saatana on sulkenut silmät ja pistänyt ne lukemaan pornolehtiä, ettei kukaan vain ymmärtäisi mitä maailmassa nyt tapahtuu. Amerikan Yhdysvalloissa kristittyjä oli kuitenkin niin paljon, että sen tuhoaminen jätettiin viimeiseksi. Mahtavan propagandatuen avulla kansalle syötettiin väärä evankeliumi, jonka saarnaajaksi nostettiin Billy Graham. Kun Graham kuoli, kansa oli jo siinä tilassa, että se ei enää rukoillut Jeesusta vaan presidenttiä.

Presidentti Trumpin on mainostanut itseään miehenä, jonka hallituskaudella kristittyjä ei vainota. Mutta kun hän teki ensimmäisen valtiovierailunsa, hän osoitti olevansa uuden babylonialaisen maailmanjärjestyksen kannattaja. Matka suuntautui Saudi-Arabiaan, Jerusalemiin ja Roomaan. Ilmeinen tarkoitus oli osoittaa, että hän on uskontojen yhdistäminen. Paaville hän toi lahjaksi amerikkalaista lotusta esittävän pronssipatsaan, hyvin tietäen, että lotus on okkultistien uskontojen jälleensyntymistä esittävä symboli. Jopa manikealiset, jotka katolisen kirkon sääntöjen mukaan on tapettava, pitävät lotusta pyhänä. Näin Trump on halunnut säilyttää arvoituksellisen otteen siihen petovaltioon, jota hän kutsuu nimellä Deep State, Syvä Valtio. Juutalaiset ovat syystä varuillaan, mutta he ovat jo putsanneet Yhdysvallat ja vieneet saaliin Kiinaan ja Intiaan.

Kaikkien valtioitten johtajat pakotetaan noudattamaan Uutta babylonialaista maailmanjärjestystä. Marinmaan presidentti kertoi jo noin kymmenen vuotta sitten, että sallittuja uskontoja ovat kirkko, ortodoksinen ja katolinen, juutalaisuus ja islam. Kristinuskoa ei sallita. Tätä kirjoittaessa Arkangelissa on meneillään sallittuihin järjestöihin kuulumattoman baptistiliikkeen rukoushuoneen hävitys. Asia on minulle sikäli läheinen, että tunnen henkilökohtaisesti yhden henkilön, jotka paikalla otetuissa youtube-videoista olen tunnistanut. Noin vuosi sitten Arkangelissa hävitettiin riippumattomien ortodoksien rukoushuone ja mikäli Jehovantodistajia olisi ollut, olisivat hekin joutuneet saman kohtelun alaisiksi. Jo Neuvostoliiton aikana joka yksityiskodissa oli talokirjaksi (domovaja kniga) sanottu lupakirja asumisoikeuksista, jota käytettiin määriteltäessä, onko kodissa mahdollisesti puhuttu siitä Jeesuksesta vieraiden läsnäollessa ja mahdollisesti jopa propagandatarkoituksessa. Nyt samaan päämäärään pyritään lakipaketilla, joka sai laatijansa nimen mukaan Jarovajan paketti. Saatana pyrkii maailmaan, jossa ei Jeesus Voideltua ei muisteta eikä tunneta.

Saatanan palvelijat ovat voimissaan käyneet entistä röyhkeämmiksi. Yksi osoitus siitä on YK:n Agenda 21, mutta sen kokevat kaikki ihmiset ympäri maailmaa. Fabian Societyn ohjeen mukaisesti "hallitukset ja vallat" hyökkäävät ei ainoastaan kristittyjä, vaan kaikkia ihmisiä vastaan härnätäkseen niitä ja tekemällä miehet eunukeiksi ja naiset huoriksi. Farmakologian avulla on voitu unohtaa, mitä sukupuolisairaudet ovat, mutta Jumala on osoittanut, että yhdellä viruksella hän voi kaataa vaikka koko maailman. Varoitusta ei kuitenkaan haluta kuunnella. Suomessa rakennettiin 1980-luvulla kolme maailman suurinta uivaa kalankäsittelyalusta toimimaan Ohotan merellä ja Tyynellä Valtamerellä. Joka laivalla oli yli 500 työntekijää, puolet miehiä ja puolet naisia. Laivan lääkäri vietti kaksikymmenviisivuotissyntymäpäiväänsä, kun hän yht'äkkiä sanoi: Osmo, sinä varmaan pidät minua kaikkein syntisimpänä ihmisenä tällä laivalla? Kysyin, että miten niin? Minä teen täällä abortteja täällä joka päivä, oli vastaus. Joillekin naisille on tehty jopa kaksikymmentä kertaa. Jos nämä asiat vaivaavat lääkäriä, niin vielä enemmän niitä, joita synti, psykologit ja huumelääkkeet eivät vielä ole kokonaan muuttaneet zombeiksi.

Kun Paavali Roomalaiskirjeessä pohtii, miksi jotkut tulevat uskoon ja toiset ei, hän näkee siinä Jumalan valinnan, joka perustuu siihen, onko ihminen laupias vai ei. Genetiikan hän jättää kokonaan sivuun, ja jatkaa:

Vai eikö savenvalajalla ole valta (εξουσιαν) tehdδ samasta savensa seoksesta toinen astia jaloa, toinen halpaa käyttöä varten? 9:22 Entä jos Jumala, vaikka hän tahtoo näyttää vihansa ja tehdä voimansa tiettäväksi, on suurella pitkämielisyydellä kärsinyt, häviöön valmiita vihan astioita, 9:23 tehdäkseen kunniansa rikkauden tunnetuksi laupeuden astioissa, jotka hän on edeltävalmistanut kunniaan? 9:24 Ja sellaisiksi hän myös on kutsunut meidät, ei ainoastaan juutalaisista, vaan myös kansoista, 9:25 niinkuin hän myös Hoosean kirjassa sanoo: "Minä olen kutsuva kansakseni sen, joka ei ollut minun kansani, ja rakkaakseni sen, joka ei ollut minun rakkaani. 9:26 Ja on tapahtuva, että siinä paikassa, jossa heille on sanottu: 'Te ette ole minun kansani', siinä heitä kutsutaan elävän Jumalan lapsiksi." (52 Rm 9:21-26)

Jumala on Isäntä, joka määrää säännöt sen perusteella, mitä hän itse on. Saadakseen Jeesuksen riitoihin Roomalaisen valtiovallan kanssa paholaisen agentit tulivat Jeesuksen luo ja tekivät ovelan kysymyksen: Onko meillä lupa maksaa keisarille veroa? Mutta kuten eks'ousia, myös lupa, eks'estin, tarkoittaa valtaa, vapautta ja oikeutta. Jeesukselle tämä oli selvää, sillä valtiovalta on Jumalan palvelija: Se toimii Jumalan alaisuudessa, mutta hoitaa eri asioita. Jumalan ihminen kuuluu Jumalalle, ja siinä on myös Jumalan kuva. Rahat ovat epäjumalia, ja kuuluvat keisarille, sillä niissä on keisarin kuva. Keisarin teot harvoin edes näyttävät hyviltä, mutta keisarin tehtävä onkin rankaiseminen. Kaikki hyvä tulee Jumalalta. Jos keisari ylittää valtuutensa, Jumala rankaisee niitä, jotka hänen kanssaan ovat liittoutuneet. Omaa valtaa keisarilla ei ole ja pahan valta päättyy pian.

Onko meidän lupa (εξεστιν) antaa keisarille veroa vai eikφ?" 20:23 Mutta hän havaitsi heidän kavaluutensa ja sanoi heille: Miksi kiusaatte minua: 20:24 "Näyttäkää minulle denari. Kenen kuva ja päällekirjoitus siinä on?" He vastasivat: "Keisarin". 20:25 Niin hän sanoi heille: "Antakaa siis keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on". 20:26 Ja he eivät kyenneet saamaan häntä hänen puheestaan kiinni kansan edessä; ja he ihmettelivät hänen vastaustaan ja vaikenivat. (42 Lk 20:22-23)

Omantunnon tehtävänä on erottaa hyvä pahasta. Mutta paholaisen palvelijat käyttävät kaikkia keinoja saadakseen tuhottua ihmisen omantunnon. Valheet, propaganda, lait ja pakolliset rokotukset, liikuntarajoitukset, ammatinharjoituksen estäminen jne ovat vain keinoja "suuren päämäärän" saavuttamiseksi, mutta rokotukset ovat merkittäviä siksi, että pyrkimys ihmisen geeniperimän muunteluun on suora hyökkäys Jumalan tekijänoikeuksia vastaan. Maataloudessa ja muuallakin on jo nähty, että se on keino, jolla pyritään siirtämään Jumalan tekijänoikeudet saatanallisten omistuslaitosten tileille; kyse on siis orjuutuksesta.

Ilmestyskirja kertoo sen, mitä varten Elon Musk rakentaa satelliittiverkkoa ja miksi tekoälyksi sanottua järjestelmää rakennetaan. Saatana haluaa, että häntä pidetään jumalana, ja että häntä kunnioitetaan niin kuin itämailla hallitsijoita ja herroja kumartaen kunnioitettiin. Paholaisen menetetty täydellisyys panee hänet tekemään mitä kummallisempia temppuja nyt, kun hän yrittää paikata tappioitaan tekemällä itse sitä, mitä on menettänyt.

Paholaisen oli asetettu hallitsemaan kosmosta ja sitä varten Jumala oli luonut hänet täydelliseksi viisaudessa. Hän oli vapaa, mutta häneltä puuttui itsenäisyys ja itsenäiseksi hän halusi. Mutta riippumattomuus Jumalasta on mahdotonta, eikä tiedollakaan ole mitään arvoa, sillä Jumala on elämä, mutta tieto on staattista. Kun paholainen kapinoi, hän menetti kaiken. Kun ihmisen luominen oli edennyt niin pitkälle, että hänellä jo oli ruumis ja sielu, hän joutui samaan testiin, kuin paholainen: Hänkin oli vapaa, mutta häntä varoitettiin Hyvän ja Pahan tuntemisen puun hedelmistä: Niitä syömällä ihminen tulisi kokemaan kahdenkertaisen kuoleman, "mot-ta-mut" ja ikuinen elämä jäisi saavuttamatta. Kun ihminen valitsi itsenäisyyden, hän menetti yhteyden Jumalaan, jolla ainoalla on Elämä, joka on ainut Totuus ja joka on Rakkaus. Jumala ei riistä vapautta, mutta pitää yllä oikeudenmukaisuutta ja rankaisee pahan. Kun Jeesus vapautti meidät tästä synnin ja kuoleman laista, hänestä tuli Vapahtaja:

Mutta kiitos Jumalalle, että te, jotka ennen olitte synnin orjia, nyt olette tulleet sydämestänne kuuliaisiksi sille opin muodolle, jonka johtoon te olette annetut, 6:18 ja että te synnistä vapautettuina olette tulleet vanhurskauden orjiksi! 6:19 Minä puhun ihmisten tavalla teidän lihanne heikkouden tähden. Sillä niinkuin te ennen annoitte jäsenenne saastaisuuden ja laittomuuden palvelijoiksi laittomuuteen, niin antakaa nyt jäsenenne vanhurskauden orjiksi pyhitykseen. 6:20 Sillä kun olitte synnin orjia, niin te olitte vapaat vanhurskaudesta. 6:21 Minkä hedelmän te siitä silloin saitte? Sen, jota te nyt häpeätte. Sillä sen loppu on kuolema. 6:22 Mutta nyt te synnistä vapautettuina ja Jumalaa orjina palvellen, tulee teidän hedelmänne teidän pyhitykseksenne, ja sen loppu on iankaikkinen elämä. 6:23 Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armoitus on iankaikkinen elämä Voidellussa Jeesuksessa, meidän Isännässämme. (52 Rm 6:17-23)

Maailma on kypsä tuomiolle. Se alkaa, kun hävityksen iljetys asetetaan sinne, mihin se ei kuulu, eli Jumalan ekklesian keskelle. Homolippuja tuodaan jo rukoushuoneisiin, ja ihmisiä vangitaan, jos he ne sieltä poistavat. Mutta paholaisen toimilupa kestää vain seitsemän vuotta, sen jälkeen laittomuus päättyy ja lainrikkojat - Jumalan lain rikkojat - tuomitaan.

Maan valtaus ei ole taidetta. Se on uskoa Jumalaan. Kun Jumala ilmoittaa tahtonsa, se on toteutettavissa uskon kautta Jeesuksessa, joka on luvannut olla meidän kanssamme kunnes usko muuttuu näkemiseksi. op/2020-12-06