Pilapiirroksessa katuevankelista kantaa julistetta

"Tehkää parannus" ja Kirkossa Heränneet papit julistavat

"Herätkää". Mutta kun etsit näille huudoille tukea

Raamatusta, sieltä löytyvätkin aivan toisenlaiset ohjeet:

"Muuttakaa mielenne" ja

"Pelastautukaa tästä pahasta sukukunnasta".

 

Demonisoituva SUOMI

Osmo Pöysti

Ylöjärvi, Finland

alkua: 2016-05-01

jatkua: 2017-11-29

ilmaisjakelut sallitaan

 

Elisa

Minulla on virolainen Elisan prepaid-liittymä. Jokaisen puhelun jälkeen ruutuun tulee tiedote, kuinka paljon puhelu maksoi. Tavallisesti puheluni maksavat muutaman sentin, myös silloin, kun soitan Suomesta suomalaisiin liittymiin. Heinäkuusta alkaen puheluni ovat maksaneet noin 15 euroa. Panin myös merkille mainoksen, jossa ylistettiin sitä, kuinka halpoja puhelut EU:n maihin nyt ovat. Ja kun soitan kauemmas, soitan Viberilla, reitittimen kautta, ovat ne puhelut täysin ilmaisia.

Myös yhdellä tyttäristäni on suomalainen Elisan liittymä. Hänen lokakuussa minulle soittamansa puhelut maksoivat 166 euroa 69 senttiä, mikä summa tietysti tulee hänen 24 euron kuukausipakettinsa päälle. Koska omat puheluni hänelle on soitettu virolaisesta Elisan liittymästä, ovat ne olleet myös "ulkomaanpuheluita" samaan tapaan kuin hänen suomalaisesta liittymästä minun virolaiseen liittymään soitetut puhelutkin. Matka Ikaalisista Raumalle on muuten ihan yhtä pitkä kuin Raumalta Ikaalisiin. Ero on vain hinnassa, ja se on valtava.

Soitin äsken Elisan Suomen asiakaspalvelunumeroon. Asian käsittely tuntui normaalilta, mutta Telia prepaid saldo ei sitä kestänyt. Soitin uudestaan sillä virolaisen Elisan numerolla, ja sehän maksoi vain 8 senttiä, mutta itse asia ei sillä soitolla edistynyt. Tyttäreni laskun numero on 90250597885. Onko tosiaan niin, että myös Elisa on mukana siinä työryhmässä, jonka yksinomainen tarkoitus on tehdä elämä Suomessa suomalaiselle täysin mahdottomaksi? Muut puhekaverini eivät ole huomanneet minun puheluitteni aiheuttaneen heille odottamattomia, epämieluisia yllätyksiä. op/2017-11-29

 

Vihapuhe

Puolalainen halusi muuttaa rapakon taa, ja joutui kuulusteluun. "Minkäs takia te sinne? Ettekö te tiedä, että siellä on työttömyyttä? "Tiedän kyllä, vastasi puolalainen. "No, onkos meillä täällä Puolassa muka työttömyyttä, kysyi kuulustelija. "En voi valittaa, vastasi puolalainen. Silloin kuulustelija kysymähän, että tietääkö kansalainen sitäkään, että siellä rapakon takana terveydenhuolto on kallista? "En voi valittaa, vastasi puolalainen. "No, miksi te sitten sinne haluatte, kysyi kuulustelija? "No, kun siellä voi valittaa, vastasi puolalainen.

Venäjällä oli sellainen käytäntö, että jos vähän vihjaisi siihen suuntaan, että sosialismi ei ole hyvä, saattoi vielä selvitä kolmen vuoden tuomiolla. Siitä väki oppi, että sosialismista ei voi valittaa. Toveri Rinteen mukaan meillä on nyt täällä Suomessa yhdeksän poliittista puoluetta, jotka kaikki noudattavat heidän ohjelmaansa. Jos puheesi eivät ole poliittisesti korrektia, mikä uuden vasemmiston ideologisten isien eli Frankfurtin koulukunnan mukaan on sama asia kuin antikristillinen puhe, ne ovat vihapuheita. Ja tuomioita korotetaan kaiken aikaa, vaikka jo nyt jumalattomat ihmiset ovat täysin avuttomia vainoojiensa edessä. Mutta ei ne ketään helvettiin voi tuomita, mutta Jumala voi:

Ja on oleva merkit auringossa (και εσται σημεια εν ηλιω) ja kuussa (και σεληνη) ja tähdissä (και αστροις), ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat (και επι της γης συνοχη εθνων εν απορια ηχουσης θαλασσης και σαλου). 21:26 Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan (αποψυχοντων ανθρωπων απο φοβου και προσδοκιας) sitä, mikä asuttua maailmaa kohtaa (των επερχομενων τη οικουμενη); sillä taivaitten voimat järkkyvät (αι γαρ δυναμεις των ουρανων σαλευθησονται). 21:27 Ja silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä (και τοτε οψονται τον υιον του ανθρωπου ερχομενον εν νεφελη) suurella voimalla ja kirkkaudella (μετα δυναμεως και δοξης πολλης). 21:28 Mutta kun nämä alkavat tapahtua (αρχομενων δε τουτων γινεσθαι), niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne (ανακυψατε και επαρατε τας κεφαλας υμων), sillä teidän vapautuksenne on lähellä (διοτι εγγιζει η απολυτρωσις υμων). (Lk 21:25-28)

Salassapitovelvollisuus

Joulun edellä se, jota Vanhanen mainosti Eduskunnan radioksi ja joka itse vetoaa tiedonvälityksen vapauteen kertoi, kuinka Berliinin muuri rakennettiin yhdessä yössä. Ymmärsitkö, mistä ne puhuivat? Jospa nämä jakeet auttaisivat:

Älkää siis peljätkö heitä (μη ουν φοβηθητε αυτους). Sillä ei ole mitään peitettyä (ουδεν γαρ εστιν κεκαλυμμενον), mitä ei tule paljastetuksi (ο ουκ αποκαλυφθησεται), eikä mitään salattua (και κρυπτον), mikä ei tule tunnetuksi (ο ου γνωσθησεται). 10:27 Minkä minä sanon teille pimeässä (ο λεγω υμιν εν τη σκοτια), se puhukaa päivän valossa (ειπατε εν τω φωτι). Ja minkä kuulette kuiskattavan korvaanne (και ο εις το ους ακουετε), se julistakaa katoilta (κηρυξατε επι των δωματων). (Mt 10:26-27)

Jeesuksen puhe on hyvin nykyaikaista. Ymmärtäväisten pitää puhua, ettei paholaisella olisi mahdollisuuksia toteuttaa hankkeitaan. Berliinin muuria rakennettaessa oli vielä toinenkin jarru: sosialistien oli otettava huomioon, että avoin väkivalta vierastakin kansaa kohtaan saattaisi herättää rajan toisella puolella sellaista vastustusta, että pahantekijäin omakin turvallisuus olisi vaarassa. Tämän vaaran eliminoimiseksi paholaisen palvelijat kehittivät kulttuurivallankumouksen, jonka jäljiltä maailma nyt näyttää tältä:

Mutta tiedä se (τουτο δε γινωσκε), ettδ viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja (οτι εν εσχαταις ημεραις ενστησονται καιροι χαλεποι). 3:2 Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita (εσονται γαρ οι ανθρωποι φιλαυτοι), rahanahneita (φιλαργυροι), kerskailijoita (αλαζονες), ylpeitδ (υπερηφανοι), herjaajia (βλασφημοι), vanhemmilleen tottelemattomia (γονευσιν απειθεις), kiittδmättömiä (αχαριστοι), epδhurskaita (ανοσιοι), 3:3 rakkaudettomia (αστοργοι), epδsopuisia (ασπονδοι), panettelijoita (διαβολοι), hillittφmiä (ακρατεις), raakoja ανημεροι), hyvδn vihamiehiä (αφιλαγαθοι), 3:4 pettureita (προδοται), vδkivaltaisia (προπετεις), pφyhkeitä (τετυφωμενοι), hekumaa enemmδn kuin Jumalaa rakastavia (φιληδονοι μαλλον η φιλοθεοι); 3:5 heissä on jumalisuuden ulkokuori (εχοντες μορφωσιν ευσεβειας), mutta he kieltδvät sen voiman. Senkaltaisia karta (την δε δυναμιν αυτης ηρνημενοι και τουτους αποτρεπου). (2.Tim 3:1-5)

Siinä se oli, kulttuurivallankumouksen tarkoitus. Ennen vanhaan suurimittaiset kansanmurhat alkoivat rautaesiripun rakentamisella ja pienempiä tehtiin hyväntekeväisyyslaitoksiksi naamioiduissa keskitysleireissä. Nyt puhutaan enää salassapitovelvollisuudesta. Kun roistot ryöstävät matkamiehen ja hakkaavat hänet verille, kaiken inhimillisyytensä kadottanut "hyväntekijäin" lauma menee ohi mitään välittämättä. Perkeleen orjat eivät uskalla puhua, vaikka juuri salassapitovelvollisuudella pyritään turvaamaan paholaiselle työrauha. Ja kun maahan piesty matkamies on Jeesuksen opetuslapsi, on helppo sanoa, että no, hoitakoon Jeesus omansa. Mutta meitä Jeesus käski valvomaan:

Valvokaa siis (γρηγορειτε ουν), sillä ette tiedä (οτι ουκ οιδατε), millä hetkellä teidän Herranne tulee (ποια ωρα ο κυριος υμων ερχεται). (Mt 24:42)

Venäjän vallankumouksen yksinomainen syy oli Jeesuksen nimen hävittäminen maailmankirjoista. Melkein kaikki uskovat miehet tapettiin, ja vielä yli viisikymmentä miljoonaa muuta, joiden epäiltiin olevan sinne päin kallellaan. Mutta kun saksalaiset näkivät, mitä Venäjällä tapahtui, he tiesivät olla varuillaan, vaikka he itse olivatkin olleet auttamassa juutalaisia valtaan Venäjällä ja vallankumousta rahoittamassa. Mutta jo siinä vaiheessa, kun juutalaiset yrittivät vallankaappausta Saksassa, Saksa oli menettänyt pelin. Se oli torjunut Jumalan pyhän Hengen, eikä sillä sen jälkeen ollut muuta vaihtoehtoa kuin Saatana.

Saatanan älykkyys on ilmiömäinen. Jollei meillä olisi yhteyttä Jumalaan, olisimme hukassa. Mutta Jumalan viisaudesta meille ei ole paljastettu kuin se, mikä on tarpeen, ja koska nämä tarpeet vaihtuvat joka hetki, Jumala johdattaa ihmistä kuin navigaattori, niin että pärjäämme tässä viidakossa:


Katso, minä lähetän teidät niinkuin lampaat (ιδου εγω αποστελλω υμας ως προβατα) susien keskelle εν μεσω λυκων); olkaa siis älykkäät kuin käärmeet (γινεσθε ουν φρονιμοι ως οι οφεις) ja viattomat kuin kyyhkyset (και ακεραιοι ως αι περιστεραι). 10:17 Kavahtakaa ihmisiä (προσεχετε δε απο των ανθρωπων), sillä he luovuttavat teidät oikeuksiin (παραδωσουσιν γαρ υμας εις συνεδρια), ja synagogissaan και εν ταις συναγωγαις αυτων) he teitä ruoskivat (μαστιγωσουσιν υμας); 10:18 ja teidät viedään maaherrain ja kuningasten eteen και επι ηγεμονας δε και βασιλεις αχθησεσθε minun tähteni (ενεκεν εμου), todistukseksi heille ja kansoille (εις μαρτυριον αυτοις και τοις εθνεσιν). 10:19 Mutta kun vievät teitä (οταν δε παραδιδωσιν υμας), älkää huolehtiko siitä, miten tahi mitä puhuisitte (μη μεριμνησητε πως η τι λαλησητε), sillä teille annetaan sillä hetkellä (δοθησεται γαρ υμιν εν εκεινη τη ωρα), mitä teidän on puhuminen (τι λαλησετε). 10:20 Sillä ette te itse puhu (ου γαρ υμεις εστε οι λαλουντες), vaan teidän Isänne Henki puhuu teissä (αλλα το πνευμα του πατρος υμων το λαλουν εν υμιν). 10:21 Ja veli antaa veljensä kuolemaan ja isä lapsensa (παραδωσει δε αδελφος αδελφον εις θανατον και πατηρ τεκνον), ja lapset nousevat vanhempiansa vastaan (και επαναστησονται τεκνα επι γονεις) ja tappavat heidät (και θανατωσουσιν αυτους).
10:22 Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi και εσεσθε μισουμενοι υπο παντων minun nimeni tähden (δια το ονομα μου); mutta joka vahvana pysyy loppuun asti ο δε υπομεινας εις τελος, se pelastuu (ουτος σωθησεται). 10:23 Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa (οταν δε διωκωσιν υμας εν τη πολει ταυτη), paetkaa toiseen (φευγετε εις την αλλην); sillä totisesti minä sanon teille (αμην γαρ λεγω υμιν): te ette ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja (ου μη τελεσητε τας πολεις του ισραηλ), ennenkuin Ihmisen Poika tulee (εως αν ελθη ο υιος του ανθρωπου). 10:24 Ei ole opetuslapsi opettajaansa parempi (ουκ εστιν μαθητης υπερ τον διδασκαλον), eikä palvelija parempi isäntäänsä (ουδε δουλος υπερ τον κυριον αυτου). 10:25 Opetuslapselle riittää (αρκετον τω μαθητη), että hänelle käy niinkuin hänen opettajalleen (ινα γενηται ως ο διδασκαλος αυτου), ja orjalle kuten hänen isännälleen (και ο δουλος ως ο κυριος αυτου). Jos he perheenisäntää ovat sanoneet Beelsebuliksi (ει τον οικοδεσποτην βεελζεβουλ εκαλεσαν), kuinka paljoa enemmän hänen perheväkeään (ποσω μαλλον τους οικιακους αυτου)! 10:26 Älkää siis peljätkö heitä (μη ουν φοβηθητε αυτους). Sillä ei ole mitään peitettyä (ουδεν γαρ εστιν κεκαλυμμενον), mitä ei tule paljastetuksi (ο ουκ αποκαλυφθησεται), eikä mitään salattua (και κρυπτον), mikä ei tule tunnetuksi (ο ου γνωσθησεται). 10:27 Minkä minä sanon teille pimeässä (ο λεγω υμιν εν τη σκοτια), se puhukaa päivän valossa (ειπατε εν τω φωτι). Ja minkä kuulette kuiskattavan korvaanne (και ο εις το ους ακουετε), se julistakaa katoilta (κηρυξατε επι των δωματων). 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin (και μη φοβηθητε απο των αποκτεινοντων το σωμα), mutta eivät voi tappaa sielua (την δε ψυχην μη δυναμενων αποκτειναι); vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi (φοβηθητε δε μαλλον τον δυναμενον) sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin (και ψυχην και σωμα απολεσαι εν γεεννη). 10:29 Eikö kahta varpusta myydä yhteen ropoon (ουχι δυο στρουθια ασσαριου πωλειται)? Eikä yksikään niistä putoa maahan (και εν εξ αυτων ου πεσειται επι την γην) teidän Isänne sallimatta (ανευ του πατρος υμων). 10:30 Ovatpa teidän päänne hiuksetkin kaikki luetut (υμων δε και αι τριχες της κεφαλης πασαι ηριθμημεναι εισιν). 10:31 Älkää siis peljätkö (μη ουν φοβηθητε); te olette suurempiarvoiset kuin monta varpusta (πολλων στρουθιων διαφερετε υμεις). (Mt 10:16-31)

Kun kulttuurivallankumous, jota Jumalan sanassa sanotaan suureksi eksytykseksi, on tehnyt tehtävänsä, tulee paholaisen ruumiillistuma Jumalan lähettämänä viettelemään ihmiset "viimeiseen taistoon" "valoisan tulevaisuuden" puolesta. Siinä vaiheessa maailma on yhdistynyt niin, että ainoastaan Jeesuksen seuraajat muodostavat siitä poikkeavan, armahdettujen syntisten lauman, joka odottaa Herransa paluuta:

Sillä niinkuin oli Nooan päivinä (ωσπερ δε αι ημεραι του νωε), niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva (ουτως εσται και η παρουσια του υιου του ανθρωπου). 24:38 Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta (ωσπερ γαρ ησαν εν ταις ημεραις ταις προ του κατακλυσμου): söivät ja joivat, naivat ja naittivat (τρωγοντες και πινοντες γαμουντες και εκγαμιζοντες), aina siihen päivään asti (αχρι ης ημερας), jona Nooa meni arkkiin (εισηλθεν νωε εις την κιβωτον), 24:39 eivätkä tienneet (και ουκ εγνωσαν), ennenkuin vedenpaisumus (εως ηλθεν ο κατακλυσμος) tuli ja vei heidät kaikki (και ηρεν απαντας ουτως); niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva (εσται και η παρουσια του υιου του ανθρωπου). 24:40 Silloin on kaksi miestä pellolla (τοτε δυο εσονται εν τω αγρω); toinen korjataan talteen ο εις παραλαμβανεται), ja toinen jätetään (και ο εις αφιεται). 24:41 Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä (δυο αληθουσαι εν τω μυλωνι); toinen korjataan talteen (μια παραλαμβανεται), ja toinen jätetään (και μια αφιεται). 24:42 Valvokaa siis (γρηγορειτε ουν), sillä ette tiedä (οτι ουκ οιδατε), millä hetkellä teidän Herranne tulee (ποια ωρα ο κυριος υμων ερχεται). 24:43 Mutta se tietäkää (εκεινο δε γινωσκετε): jos perheenisäntä tietäisi (οτι ει ηδει ο οικοδεσποτης), millä yövartiolla varas tulee (ποια φυλακη ο κλεπτης ερχεται), totta hän valvoisi (εγρηγορησεν αν), eikä sallisi taloonsa murtauduttavan (και ουκ αν ειασεν διορυγηναι την οικιαν αυτου). 24:44 Sentähden olkaa tekin valmiit (δια τουτο και υμεις γινεσθε ετοιμοι), sillä sillä hetkellä, jona ette luule (οτι η ωρα ου δοκειτε), Ihmisen Poika tulee (ο υιος του ανθρωπου ερχεται). (Mt 22:37-44)

Kun Jeesus on hakenut morsiamensa taivaalliseen kruunajaistilaisuuteen, Jumala tyhjentää vihan maljansa jäljellejääneen ihmiskunnan päälle. Sitten "Ihmisen poika" tulee takaisin vastakruunatun vaimonsa kanssa kaiken kunniansa loistossa ja voimassa.

Jumalan kunnian julkinen ilmestyminen tuhoaa kaiken vastustuksen välittömästi. Se on vaikutuksiltaan samankaltaista kuin neutronipommin vaikutus: ihmisen vielä seisoessa hän muuttuu tuhkaksi ja luhistuu kasaan. Älköön kukaan kuitenkaan luulko, ettei Jumala häntä herättäisi tuomiolle sen jälkeen kun maan päällä vietettävät Karitsan häät ovat ohitse.

Karitsan häät kestävät seitsemän vuotta ja tuhannen vuoden ajan oleva rauha. Sen jälkeen Jumalan pojiksi asetettu ja kunnialla kruunattu pyhien joukko astuu tehtäviinsä Uudessa Maailmassa.

 

Omituinen pankkikysely

Nordea lähetti kirjeen, jossa pyydettiin menemään sivulle www.nordea.fi/ta ja täyttämään asiakastiedot, koska "Pankeilla on lakiin perustuva velvollisuus tuntea asiakkaansa" sivulla, jonka avaamiseksi Nordea lähetti kirjautumistunnuksen, jolla "asiakastiedot" pääsi täyttämään. Kirjeessä todetaan lisäksi, että kirjautumistunnus lakkaa toimimasta, kun olet vastannut kysymyksiin ja lähettänyt vastauksesi. Minulle ei siis haluttu jättää kaksoiskappaletta juridisesta dokumentista. Tämä muuten on ensimmäinen kerta, kun minulle on tapahtunut tällaista Suomessa viimeisten 72 ikävuoden aikana, mutta Neuvostoliitossa näin kävi usein, mistä jo voitiin tehdä ensimmäinen johtopäätös Nordean asiakaskysymyksen tarkoitusperistä.

Muistinvaraisesti siis joudun palauttamaan mieliin, mitä Nordean sivulla kysyttiin. Tähän tapaan: Onko sinulla muita pankkitilejä, ja missä maissa? Oletko vieraan vallan palkkalistoilla? Onko sinulla Yhdysvalloissa sitä tai tätä? Yhdysvaltoja koskevia tiedusteluja oli muistaakseni kaksi. Vastasin molempiin ei, koska erikoisia intressejä minulla ei Yhdysvaltojen suhteen ole, mutta sivun suljettuani rupesin miettimään tarkemmin. Miksi pankki sellaista kysyy? Olisiko sittenkin pitänyt ilmoittaa, että onhan minulla siellä kaksi lastenlasta, ja ainakin yksi lapsenlapsenlapsi. Ja sitten tuli mieleen se tapaus siellä Ukrainassa. Siellä maan suurimman pankin omistaja on juutalainen, ja se sen pankkiautomaatti ei palauttanut minulle pankkikorttia, vaan rupesi tivaamaan äidin tyttönimeä, jonka seurauksena tarvittiin miliisin apua, ja minun piti vielä tulla hakemaan korttia sadan kilometrin päästä kun se vihdoin oli toimitettu saman pankin naapurikaupungin konttoriin muutaman päivän päästä.

Toimintatavat siis kuin Venäjällä juutalaisvallan aikana ja Ukrainassa juutalaisomistuksessa olevan pankilla. Mutta tämähän alkaa selittää myös sitä, miten Sipilä ja kumppanit antavat niin merkillisiä lausuntoja Suomen taloudesta. Joku päivä Sipilä kertoi, että "kaikilla mittareilla mitattuna" Suomen taantuma näyttää voitetulta, ja eilen Salen ovella joku valheen ammattilaisten äänitorvi jo väitti Suomen talouselämän olevan elpymässä. Karu totuus kuitenkin on, että Suomen elämöinti velkarahalla jatkuu, eikä se ole taantuman voittamista, vaan sen syvenemistä, joka jatkunee katkeraan loppuunsa saakka, sillä ihmiset ovat lakanneet rukoilemasta Jumalalta apua, kuten Jeesus Luukkaan evankeliumin jakeessa Lk 18:8 vihjasikin.

Toveri Rinne kehui joku viikko sitten, että kaikki yhdeksän puoluetta noudattavat sosialistien ohjelmaa. Uuden vasemmiston ohjelman suunnittelijoiden (György Lukács, Max Horkheimer, Theodore W. Adorno, Herbert Marcuse, Wilhelm Reich, Erich Fromm, Walter Benjamin jne) johtoajatuksena oli, että koska länsimainen yhteiskunta perustuu kristillisille arvoille, on heidän oltava täysin saatanallisia. Koulukunnan edustajat tutkivat ahkerasti Raamattua, löytääkseen sieltä yhteiskuntaa suojelevat lainalaisuudet, osatakseen sitten laatia sopivia lakeja ja keksiä teorioita, joilla näitä lainalaisuuksia vastaan hyökätään. Joku herroista kertoikin, että me pilaamme koko yhteiskunnan niin että se aivan haisee, ja silloin (heidän pettämänsä) ihmiset itse hävittävät länsimaisen yhteiskunnan. Ja olihan niillä siitä jo Neuvostoliitosta saatua kokemusta: Käydessään vastaanottamassa Templeton-säätiön kirjallisuuspalkintoa Englannissa, nobelkirjailija Solzhenitsyn kertoi sosialistien tappaneen kuusikymmentä miljoonaa neuvostokansalaista ja samojen tekijöiden sama linja jatkuu yhä uhmakkaampana. Maailman huippujohtajien kokouksessa Davosissa 2008 Amerikan juutalaisneuvoston pääsihteeri David A. Haris kertoi heidän julkaisseet tutkimuksensa Länsimaisen yhteiskunnan tilasta, ja sen vaatimista toimenpiteistä. Johtoajatus on ilmaistu Horkheimerin ja Adornon suulla näin:

Kristus, lihaksi tullut henki, on jumaloitu noita. Ihmisen oma kuva absoluuttiseen heijastuneena, Jumalan ihmiseksituleminen Kristuksessa on "proton pseudos". Prosessi, joka menee juutalaisuutta pitemmälle, liittyy olettamukseen, että Jeesus on tullut Jumalaksi. Kristinuskon mietiskelevä puoli, noituuden intellektualistaminen, on pahuuden juuri. (Max Horkheimer - Theodore W. Adorno: Elemente des Antisemitismus. Grenzen der Aufklärung, osasta IV)

Tänä päivänä Yhdysvallat on sosialistien luvattu maa, eivätkä he joutuneet Nürnbergin tribunaalin kaltaiseen käsittelyyn Neuvostoliitossakaan. Ehkä nämä pankkiiriliikkeet ja niitä peesaava lehdistö, YLE, eduskunta ja hallitus luulevatkin, että rikollisia ei enää tuomita, ja kansa pannaan hiljaiseksi "vihapuheet" estävällä lailla. Ehkä vitsitkin kielletään?

Salen kassalla ehdin äsken lukea pätkän Aamulehden etusivua. Siinä vihjaistiin, että entinen yhteiskunta on epäonnistunut. (Frankfurtin koulukunnan "kriittinen teoria", jonka tarkoituksena on poistaa moraaliset esteet hillittömän tappamisen tieltä) Jos siis se kristillisille arvoille muka perustunut yhteiskunta olisi epäonnistunut, niin sittenhän hallitus ja eduskunta voisi antaa vapaat kädet Saatanalle? Juttu oli helposti tunnistettavissa samanlaiseksi "perusteluksi", jolla sosialistit hävittivät Venäjän. Silloinkin hyökkäystä kristittyjä vastaan perustettiin kirkon tekemistä hirmutöistä, ja samaan intellektuaaliseen epärehellisyyteen syyllistyi Yhdysvaltojen juutalaisneuvoston pääsihteeri Auschwitzin keskitysleirin vapautuksen muistopäivänä vuosi-pari sitten. Lyhyesti sanoen asia on näin: Saatanan palvelijat itse tekevät Saatanan tekoja, ja sitten syyttävät niistä vainottuja, ja useimmiten juuri heidän itsensä vainoamia Jumalan pyhiä.

Autonomian ajan ja pitkälle sen jälkeenkin suomalaisen yhteiskunnan muodostivat selkärankainen pyhien joukko, tosin vain pienenä vähemmistönä, sekä suuri enemmistö kristillisen logiikan muovaamalle laille kuuliaisia kansalaisia, ja hyvin pieni konnaporukka, joka sekin vielä 1960-luvun alussa oli moraalisesti nykyajan lainsäätäjiä arvokkaampaa ainesta. Tiedän mistä puhun, sillä kun tein Palkinkankaan savotalla puolipuhdasta pölliä, olivat viereisillä palstoilla töitänsä tekevät miehet juuri vapautuneet Konnunsuolta ja Oulun lääninvankilasta.

Mutta palataan vielä siihen Nordean kyselyyn. Miten Suomessa toimivat pankki on niin kiinnostunut asiakkaittensa suhteista Yhdysvaltoihin? Ja kenen miehiä nämä sipilät ja soinit sitten ovat? Pystyisivätköhän ne ottamaan selvää siitä, mihin poikani Aku kuoli, kun se oli Nokian töissä siellä Yhdysvalloissa. Diagnoosia vaihdettiin vähän väliä, samoin lääkityksiä, ja vasta kun Jumala puuttui peliin, niin että poika pääsi muuttamaan takaisin Suomeen. Pian voimat alkoivat kuitenkin hiipua uudestaan. Mutta outoa oli suomalaisillekin lääkäreille se diagnoosin teko: hautauskin suoritettiin väliaikaisella kuolintodistuksella. Mietityttämään jäi myös se tapaus, kun Nordea, tai olikohan se silloin vielä Pohjoismaiden Yhdyspankki vai Merita, rahoitti Saloran myynnin Hollmingin telakalle, joka Saloran osakkeita Nokialle myytyään kävi pitkään oikeustaistelua Nokiaa vastaan pyrkiessään hyödyntämään kauppaan sisältyviä takaisinosto-optioita. Olin töissä silloin Hollmingilla ja sain sivusta seurata, kuinka Reino Salo hoiti rakensi sitä Saloraa, joka kaupan jälkeen tunnettiin Nokiana. Mutta kenen asialla Pohjoismaiden Yhdyspankki alias Merita alias Nordea silloin (silloinkin?) toimi? Jatkon te tunnettekin: Nyt siellä Espoossa on Microsoftin logo. Sama oli tilanne Jorma Wallasvaaran perustamassa Wallac Oy:ssä. Erkki Soini oli suunnitellut maailman parhaan nestetuikelaskijan, ja kun firma oli saanut niin paljon tilauksia, että oli aivan välttämätöntä laajentaa tuotantolaitoksia, ei Pohjoismaiden Yhdyspankki ryhtynyt rahoittajaksi, ja kun mikään muukaan suomalainen finanssilaitos ei tullut hätiin, myi Jorma firman ruotsalaiselle finassiyhtiö LKB:lle.

Ihmiskunta valmistautuu suureen eloonjäämistaisteluun tajuamatta, että armon ajat ovat päättymässä. Taistelijat eivät jää eloon, sillä ainoastaan syntiset, mutta armahdetut ihmiset kestävät katsella Herran Kristuksen tulemuksen päivän kunniaa. Jos tässä tilanteessa joku vielä kyselee pankkitietoja, hän tekee sitä vain sitä lyhyttä hetkeä varten, jonka aikana Jumala antaa ihmiskunnan maistaa sitä, mitä on tilannutkin. op/2016-11-13

PS/2016-12-22. Mainitsemani ukrainalainen pankki on siirtymässä Ukrainan valtiolle, ja vielä kansainvälisen (tai parempi kai olisi sanoa perijuutalaisen) valuuttarahaston siunauksella.

 

Aborttilaki puree

Nyt se ikäluokka, joka äänesti aborttilain puolesta, on eläkeiässä ja valittaa laitoshoidon ankeutta. No, kyllä sitä valittavat heidän hoitajansakin. Eräskin sanoi, että kun Pirkanmaan hoitopiirissä olisi tarvittu sata uutta hoitajaa, niin työntekijöiden määrää vaan supistetaan. Eikä se ole nykyisen hallituksen vika. Hyväksymällä aborttilain autioituvan Suomen ikäluokka nyt vain niittää sitä, mitä se on kylvänytkin.

Jumala on pitkämielinen. Ymmärrykseen pyrkivällä ihmisellä on ollut hyvää aikaa huomata, mihin ahneus ja hekuma johtavat. Lapsiluvun väheneminen on aiheuttanut muutakin kuin työvoimapulaa ja veronmaksukyvyn heikkenemistä. Lapset, jotka ovat nähneet vanhemman ikäluokan elämäntavan itsekkyyden, eivät kunnioita vanhempiaan edes sen vertaa, että viitsisivät asua heidän kanssaan yhdessä ja huolehtia heistä. Ja vielä vähemmän tuota äänestäjäsukupolvea kunnioittavat ne "herrat", joiden seksihurjastelujen salaamiseksi aborttilaki laadittiin.

Olen järkyttyneenä seurannut eläkeläisten karaokelauluja Tallinnan laivalla. Laulut niin armottomasti paljastavat ne nuoruuden synnit, joihin silloin vielä toiveikkaan nuoren ihmisen henkinen kehitys pysähtyi. Ja iloton se on abortintekijän päivä muutenkin. Paha omatunto ja raastavat ajatukset siitä, minkä ikäinen se abortoitu lapsi nyt olisi, jos olisi saanut elää. Tulisikohan edes se katsomaan?

 

Suuri Sätky

Toisessa maailmasodassa selkärankainen Suomi pärjäsi hyvin Sosialistisen internationaalin suurmittaista hyökkäystä vastaan, mutta Kekkosen siirryttyä sotasyyllisyysoikeudenkäynnissä vihollisen leiriin alkoi Suomen alasajo, joka on niin vallannut ihmisten mielet, että Yhdysvaltojen pyrkimys irroittautua vastaavasta prosessista pelottaa koko sosialistista internationaalia (aka Uusi Maailmanjärjestys, aka Kansainvälinen yhteisö), eikä kaikkein vähimmin kaikkia Suomen yhdeksää, Frankfurtin koulukunnan ohjelmaa suorittavaa puoluetta. op/2016-11-13

 

Pöytä on katettu

Kirkko on rakentanut suomalaista kristikuntaa nyt 800 vuotta ja nyt, kun ilta on tullut, se heittääkin hanskat kehään ja sanoo: Ei tästä takkia tullut, mitä jos tehtäisiin kissalle viikset. Ei nyt kuitenkaan lueta sitä, mitä Herra Luukkaan 16:1-15 mukaan väärästä huoneenhaltijasta sanoi, vaan miten sen pettämät asiakkaat sitten tekevät:


Ja illallisajan tullessa hän lähetti palvelijansa sanomaan kutsutuille (και απεστειλεν τον δουλον αυτου τη ωρα του δειπνου ειπειν τοις κεκλημενοις): 'Tulkaa, sillä kaikki on jo valmiina (ερχεσθε οτι ηδη ετοιμα εστιν)'. 14:18 Mutta he rupesivat kaikki järjestään estelemään (και ηρξαντο απο μιας παραιτεισθαι παντες). Ensimmäinen sanoi hänelle (ο πρωτος ειπεν αυτω): 'Minä ostin pellon, ja minun täytyy lähteä sitä katsomaan (αγρον ηγορασα και εχω αναγκην εξελθειν και ιδειν αυτον); pyydän sinua, pidä minut estettynä (ερωτω σε εχε με παρητημενον)'. 14:19 Toinen sanoi: 'Minä ostin viisi paria härkiä ja menen niitä koettelemaan; pyydän sinua, pidä minut estettynä (και ετερος ειπεν ζευγη βοων ηγορασα πεντε και πορευομαι δοκιμασαι αυτα ερωτω σε εχε με παρητημενον)'. 14:20 Vielä toinen sanoi (και ετερος ειπεν): 'Minä otin vaimon, ja sentähden en voi tulla (γυναικα εγημα και δια τουτο ου δυναμαι ελθειν)'. 14:21 Ja se palvelija tuli takaisin ja ilmoitti herralleen tämän (και παραγενομενος ο δουλος εκεινος απηγγειλεν τω κυριω αυτου ταυτα). Silloin isäntä vihastui ja sanoi palvelijalleen (τοτε οργισθεις ο οικοδεσποτης ειπεν τω δουλω αυτου): 'Mene kiiruusti kaupungin kaduille ja kujille (εξελθε ταχεως εις τας πλατειας και ρυμας της πολεως) ja tuo köyhät ja raajarikot, sokeat ja rammat tänne sisälle (και τους πτωχους και αναπηρους και χωλους και τυφλους εισαγαγε ωδε)'. 14:22 Ja palvelija sanoi (και ειπεν ο δουλος): 'Herra, on tehty, niinkuin käskit (κυριε γεγονεν ως επεταξας), ja vielä on tilaa (και ετι τοπος εστιν)'. 14:23 Niin Herra sanoi palvelijalle (και ειπεν ο κυριος προς τον δουλον): 'Mene teille (εξελθε εις τας οδους) ja aitovierille (και φραγμους) ja pakota heitä tulemaan sisälle (και αναγκασον εισελθειν), että minun taloni täyttyisi (ινα γεμισθη Aμου ο οικος μου); 14:24 sillä minä sanon teille (λεγω γαρ υμιν), ettei yksikään niistä miehistä (οτι ουδεις των ανδρων), jotka olivat kutsutut (εκεινων των κεκλημενων), ole maistava minun illallisiani (γευσεται μου του δειπνου)'." (Lk 14:17-24)

 

Synonyymisanakirjan täydennystä

Kuuntelin toisella korvalla haastattelua, ja huomasin, että paskan puhumista sanotaan nyt "sketsin tekemiseksi". Haastattelija kysyi, kuinka kauan sen "sketsin" tekijä aikoo hommaa jatkaa. Veikkaan, että kuolemaansa saakka, mutta toivottavasti olen väärässä.

 

Uusi piirre suomalaisessa kulttuurissa

Minun ikäluokkani vierastaa vieläkin tietynlaista kulttuuria. Minä en muista koskaan puhuneeni hävyttömyyksiä vanhemmilleni edes yhden sanan vertaa. Vitsiksi tarkoitettuja valheita kuitenkin harrastin, mutta niistäkin Jumala toi minut tilille. Kun lähdin mopolla kylälle, äiti kysyi, että mihin lähdet, ja minulla oli aina sama vastaus: Inariin. Niinpä sitten kerran kuumana kesäpäivänä olin matkalla jossain Joensuun tienoilla, ja eksyin. Tie kävi yhä kapeammaksi, ja lopulta oli kysyttävä, mihin tämä tie vie? Inariin, oli vastaus. Ja kas kummaa. Aivan rajan pinnasta kartalta löytyi nimi Inari. Takaisin oli käännyttävä.

Vieraan vallan edustajat ovat pyrkineet rikastamaan suomalaista kulttuuria, kun se muuten ei ole muuttunut heidän makunsa mukaan, eikä tarpeeksi nopeasti. Vuonna 1938 julkaistiin käpelöity raamattu, sitten sosialistinen internationaali aloitti sodan ja hävityn sodan jälkeen muutettiin koululaitoksen prioriteetit ja tehtiin lait, niin että suurimmat pahanteot kävivät mahdolliseksi, sitten purettiin kunniallisen elämänmuodon taloudellisen menestykseen vaikuttavat kytkökset, omaksuttiin Frankfurtin koulukunnan opit maailman muuttamista yhdeksi suureksi bordelliksi ja muutkin vastaavat opit kuten interdependence, keskinäinen riippuvuus, luotiin utopia siitä, että hallitus turvaa suosikkiensa elintason, että vanhempien pitää maksaa lasten kulut ja halut lasten vaatimusten, eikä suinkaan vanhempien harkinnan ja mahdollisuuksien mukaan, josta kaikesta seurasi tämä "vapaus" mennä vaikka Inariin, tai haistatella ilman, että vanhemmilla olisi minkäänlaista keinoa lasten käyttäytymisen ohjailemiseksi, ja kun ikäluokka on pilattu, syytetään siitä perheitä. Tyypillinen juttu oli Karjalaisessa, jossa poliisi syyttää vanhempia siitä, etteivät he tiedä missä heidän lapsensa ovat.

Ja sitten tämä Yleisradion hurskas tekopyhyys. Samalla kun annetaan ohjeet, että television liika katseleminen on vahingollista, ja vaaditaan vanhempia valvomaan, etteivät katso liikaa tehdään sellaiset lait ja rakennetaan muu järjestelmä sellaiseksi, ettei vanhemmilla ole keinoa estää television ja kännyköiden jatkuvaa käyttöä ja valvotaan ohjelmatuotantoa paholaisen raivolla niin, että sieltä ei vahingossakaan tulisi mitään hyvää. Kyllä kai te tiedätte Willy Münzenbergin? Pitäisi tietää, se kuuluu yleissivistykseen. Hän oli Sosialistisen internationaalin tiedottaja, joka tätä opetti: On ensin muutettava lait niin, että laittomuutta voidaan harjoittaa laillisesti. Minä ihmettelen suuresti, kuinka kansa katsoo suu ammollaan, eikä ymmärrä minkä takia Suomen Tasavallan hallitus ja presidentti päivästä päivään muuttavat lakeja aina vain pahempaan suuntaan. Jos et siis tiedä, mitä Willy Münzenberg opetti, niin ota nyt äkkiä selvää.

Viralliset pahantekijät, vaikka noudattavatkin Frankfurtin koulukunnan, Harvardin yliopiston yhteiskunta-arkkitehtien, ja sosialistisen internationaalin oppeja, yrittävät pitää niitä salassa. Siksi nämä opit tunnetaan Suomessa eri nimellä kuin filosofien kirjoissa tai professorien luentomonisteissa. Kansa puhuu "läppää". Se on sitä, että pahaa tehdään ei niinkään omaksi "eduksi", vaan sen vahingoittamiseksi, joka vielä ymmärtää asioita, saadakseen tuon ymmärtäväisen raivostumaan ja puolustamaan oikeutta, sillä siitähän tässä on lopultakin kyse. Kuulkaa siis: Älä puolusta oikeutta. Seuraa vain sitä, miten Jumala pahantekijöille vastaa, siis mikä on Jumalan reaktio, sillä hänen oppinsahan on meillä jo tiedossakin:

Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia (και καθως ουκ εδοκιμασαν τον θεον εχειν εν επιγνωσει παρεδωκεν αυτους ο θεος εις αδοκιμον νουν ποιειν τα μη καθηκοντα). 1:29 He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, huoruutta, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä (πεπληρωμενους παση αδικια πορνεια πονηρια πλεονεξια κακια μεστους φθονου φονου εριδος δολου κακοηθειας ψιθυριστας); 1:30 ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia (καταλαλους θεοστυγεις υβριστας υπερηφανους αλαζονας εφευρετας κακων γονευσιν απειθεις), 1:31 vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta (ασυνετους ασυνθετους αστοργους TSBασπονδους ανελεημονας); 1:32 jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät (οιτινες το δικαιωμα του θεου επιγνοντες οτι οι τα τοιαυτα πρασσοντες αξιοι θανατου εισιν ου μονον αυτα ποιουσιν αλλα και συνευδοκουσιν τοις πρασσουσιν). (Rm 1:28-32)

Takaisin Osmon kotisivulle