Vastaus tekstiviestiin

op/2012-03-05

 

Ilmoitat liittyväsi seurakuntaan ja esität samalla toivomuksen, etten olisi sitä vastaan.

Kun olet jo tehnyt päätöksesi, esitän tässä kommenttini päätöksestäsi:

Kävit kasteella 17 vuoden ikäisenä. Kasteessa liityit Kristukseen, ja tulit jäseneksi Jumalan seurakuntaan, ekklesiaan. Sinä olet nyt osa tätä seurakuntaa yhtä hyvin, kuin joku muukin Jeesuksen seuraaja on siitä osallinen. Et sinä enää toistamiseen voi seurakuntaan liittyä. Jos nyt vielä liityt johonkin "seurakuntaan", sinä liityt lahkoon.

Kasteen edellä minä jo selostin tämän asian sekä sinulle, että henkilölle, joka sinut kastoi sekä vielä ystävillesikin. Et kuitenkaan halunnut kuunnella, vaan lainaat Hebrealaiskirjeestä kohtaa 10:19-25 joka kirkollisen käännöksen m-38 mukaan kuuluu:

10:19 Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, 10:20 jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta, 10:21 ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija", 10:22 niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä; 10:23 pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;
10:24 ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin; 10:25 älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän. (Hebr 10:19-25)

Käännöksen jakeessa 25 on tehty kaikki mahdollinen, että teksti näyttäisi siltä, että kirkko, kirkon tyttäret ja erilaiset yhdistykset näyttäisivät seurakunnilta. Tätä päämäärähakuista valhetta varten jakeeseen on lisätty sanat - "omaa" ja "seurakunnan" ja "toisiamme". Ilman kyseisiä laittomuuksia jae näyttäisi seuraavalta:

… älkäämme jättäkö kokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme (toisiamme), sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän. (Hebr 10:25)

Kreikankielinen lähdeteksti kuuluu:

(GNT-V) μη εγκαταλειποντες την επισυναγωγην εαυτων καθως εθος τισιν αλλα παρακαλουντες και τοσουτω μαλλον οσω βλεπετε εγγιζουσαν την ημεραν

Parhaiksi tunnustetuissa käännöksissä, kuten englantilaisessa Kuningas Jaakon raamatussa tai venäläisessä Pyhän Synodin käännöksessä näitä laittomuuksia ei ole:

(KJV+) Not3361 forsaking1459 the3588 assembling of ourselves together,1997, 1438 as2531 the manner1485 of some5100 is; but235 exhorting3870 one another: and2532 so much5118 the more,3123 as3745 ye see991 the3588 day2250 approaching.1448

(RST) Не будем оставлять собрания своего, как есть у некоторых обычай; но будем увещевать [друг друга], и тем более, чем более усматриваете приближение дня оного.

Kirkkojen ja sen tyttärien silmiinpistävin tunnusmerkki on jako maallikkoihin ja papistoon. Kirkoissa ei ole ketään toisiansa kehoittelemassa. Isäntä puhuu, muut kuuntelevat ja klubin ulkopuoliset pysyvät ulkopuolisina, vaikka olisivat kuinka Jeesuksen verellä lunastettua Jumalan pyhää omaisuuskansaa. On se vain sellainen synagoga tuo kirkko paaveineen ja lahkoineen.

Uskovien seurakuntaa ei voida rekisteröidä maan päällä, mutta silti se on kaikille hyvin tunnettu. Jopa KGB osasi erottaa todellisen uskovan lahkolaisesta. Kun ensimmäisen kerran tulin Tsernivtsiin, oli kokoussalin edessä mies odottamassa. Pyhä Henki oli antanut hänelle etukäteen tarvittavat tiedot tulijasta. KGB tuli myös paikalle, mutta vasta kokouksen jälkeen. Ei kukaan kysellyt, oletko sinä meidän järjestömme vai jonkun muun asialla. Pyhän Hengen ilmoitus ja Jeesuksen nimi riitti kutsuksi ja käyntikortiksi.

Se, mitä uskoville on jokapäiväinen asia, on lahkoissa valovuosien päässä oleva utopia. Suomen nykyiset lahkojohtajat ovat neuvotelleet kymmeniä vuosia, mutta yhteistä oppia ei vain ole löytynyt. Eikä yhteistä oppia näin pidä etsiäkään. Se on annettu meille kokonaisena ja yhdellä kertaa kaikki:

Rakkaani! Kun minulla on ollut harras halu kirjoittaa teille yhteisestä pelastuksestamme, tuli minulle pakko kirjoittaa ja kehoittaa teitä kilvoittelemaan sen uskon puolesta, joka kerta kaikkiaan on pyhille annettu. (Jaakobin kirje, jae 3)

Se mikä on kertakaikkiaan annettu, pitää sulatella ja elää todeksi. Pyhä Henki johdattaa kaikkeen totuuteen. Me kasvamme elämällä Kristuksen yhteydessä.

Kristus on vapauttaja:

Niin hänelle annettiin profeetta Esaiaan kirja, ja kun hän avasi kirjan, löysi hän sen paikan, jossa oli kirjoitettuna:
"Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, saarnaamaan Herran otollista vuotta".
Ja käärittyään kirjan kokoon hän antoi sen palvelijalle ja istuutui; ja kaikkien synagoogassa olevien silmät olivat häneen kiinnitetyt. (Lk 4:17-20)

Kristityn on säilytettävä tämä totuus:

Noiden pariimme luikertaneiden valheveljien tähden, jotka orjuuttaakseen meitä olivat hiipineet vakoilemaan vapauttamme, mikä meillä on Kristuksessa Jeesuksessa, me emme hetkeksikään alistuneet antamaan heille myöten, että evankeliumin totuus säilyisi teidän keskuudessanne. (Gal 2:4-5)

Lahkoisännät saivat Galatian kristityt hylkäämään sekä opetuksen, että apostoli Paavalin, joka kysyi:

Onko minusta siis tullut teidän vihamiehenne sentähden, että minä puhun teille totuuden? Heillä on intoa teidän hyväksenne, mutta ei oikeata; vaan he tahtovat eristää teidät, että teillä olisi intoa heidän hyväksensä. (Gal 4:16-17)

Veli Yun oli hiljan puhumassa helluntaijohtajille Peräseinäjoella. Hänellä oli sana ja hän uskalsi puhua. Yunin korvissa tuntui pahalta, että johtajat ylpeilivät seurakunnillaan, vaikka ainut asia, josta kristitty voi olla ylpeä, on Jeesus Kristus ja hänen ristinsä. Paavalin tilanne Galatian uskovien hengellisenä isänä oli aika lailla samanlainen, kun hän kirjoitti:

Eiväthän nekään, jotka ympärileikkauttavat itsensä, itse noudata lakia, vaan he tahtovat teitä ympärileikkauttamaan itsenne saadakseen kerskata teidän lihastanne. (Gal 6:13)

Seurakunniksi sanotuissa lahkoissa on kaksi ryhmää, joiden saama erikoiskohtelu on erityisen näkyvää: Hyvätuloiset miehet ja nuoret naiset. Jos kuulut näihin ryhmiin, tulee sinun ymmärtää, että sinun saamasi erikoiskohtelu on koettelemus, jonka sinun on voitettava. Evankeliumin totuus tarkoittaa sitä, että tottelet enemmän Pyhää Henkeä kuin evankeliumin väärinkäyttäjää.

Jokaisessa lahkossa on omat erikoispiirteensä, joista osa hyviä, osa pahoja. Pahojen erikoispiirteiden korjaaminen vain on tehty vaikeaksi laatimalla ja omaksumalla vieraita sääntöjä, joilla näitä pahoja erikoispiirteitä suojellaan. Ennen pitkään Pyhästä Hengestä syntynyt uskova joutuu konfliktiin lahkon opetuksen ja Raamatussa ilmoitetun sanan kanssa. Jos lahkoisäntä viettää joulua, viettävät sitä muutkin, vaikka kaikki tietävät, että joulu on Babylonialaiseen auringonpalvontaan kuuluvat antikristillinen juhla. Kun lahkoisäntä sanoo, että me emme pese jalkoja vaikka Jeesus niin käskee, niin lahkon jäsenet panevat tulpat korvilleen, etteivät kuulisi mitä Pyhä Henki puhuu.

Kirkko ja lahkot vastustavat Pyhää Henkeä. On tuhansia asioita, joihin Jumalan Henki ei suostu, mutta perinteisesti seurakunnan ja lahkojen erilainen käytäntö tulee näkyviin sellaisissa asioissa, kuin valan vannominen ja aseellinen sodankäynti. Raamattua lukiessasi huomaat uusia asioita, jotka vaativat huomiotasi ja korjausta. Omatunto on pidettävä puhtaana. Se, joka aikoo pysyä Pyhän Hengen johdossa, ei voi sitoutua yhteenkään Suomessa toimivaan uskonnolliseen järjestöön.

Kuuntelin joku aika sitten aika asiallista puhetta kirkon lahkojen lankeemuksesta Uuden Maailmanjärjestyksen ansaan, mutta sitten yht'äkkiä puhuja rupesikin ylistämään katolista kirkkoa, ja kertoi, että siellä sitä en sentään ollut selkärankaa sen verran etteivät ne ole siihen homosekoiluun langenneet.

Kirkon tyttäriä, kuten protestanttisia kirkkoja, mutta myös kaikenlaisia vapaaseurakuntia ja helluntailiikettä ajetaan Rooman helmaan kuin käärmettä pulloon. Tilanne on kammottava, koska seuraavien lähivuosien aikana mitataan, kestääkö elävä kristikunta Rooman paineen. Kun saatanan kaikki voimat hyökkäävät elävää kristikuntaa vastaan, on vaikea kuvitella, että ne, jotka nyt siihen leiriin vapaaehtoisesti liittyvät, tulisiat sieltä ulos sinä päivänä, kun vaino muuttuu veriseksi.

Toivottavasti näet, että miten ovelasti ansa on viritetty. Karta sitä.

 

Takaisin Osmon kotisivulle