Sisällysluettelo kirjaan evankeliumi

Nettipaikka: www.opsti.net/24/eu00.htm

 

Kun olin kirjoittanut monta juttua siitä, mitä evankeliumi ei ole, syntyi moraalinen velvollisuus kertoa, mitä evankeliumi sitten oikeasti on. Tästä vastuusta on kuitenkin mahdollista päästä helpolla sanomalla että evankeliumi on Uuden Testamentin sanoma kokonaisuudessaan. Jos siis tekisin näin, pääsisin kuin koira veräjästä, ja tuloskin olisi ainakin jossain mielessä parempi kuin se, mitä seuraavilla sivuilla asiasta pystyn sanomaan. Yksi seikka on kuitenkin tässä minun puolellani: Myös lukija on samassa asemassa. Avataan siis ikuisuuden portteja hieman raolleen ja katsellaan yhdessä, nöyrästi tunnustaen että ikuisuus on ikuisuus ja Kristuksen rikkaudet tutkimattomat.

 

 

EVANKELIUMI

Osmo Pöysti

Ylöjärvi, Finland

op/2015-04-01/2018-03-17

Kaikki oikeudet pidätetään

All rights reserved

Kirjan teksti ei ole lopullinen,

älä siis tee tästä tekstistä tarpeettomia kopioita.

Tämä on kirjan Evankeliumi suomenkielisen sisällysluettelo, josta avautuvat luvut:

Luku 01. Luoja loi hyvin; Luku 02. Taivasten Valtakunnan hallitusohjelma; Luku 03. Kätketty siemen; Luku 04. Kuka hän on; Luku 05. Risti ja ylösnousemus; Luku 06. Taivasten Valtakunnan avaimet; Luku 07. Evankeliumi ja sen seuraukset; Luku 08. Kristuksen ruumiin rakentaminen; Luku 09. Jumalan tunteminen; Luku 10. Pyhän Hengen hedelmät; Luku 11. Täydellisyys; Luku 12. Jumalan kunnian julkinen ilmestyminen

Tämä on kirjan Evankeliumi täysversio osoitteesta www.opsti.net/evankeliumi.htm

 

Raamatun teksti on vaikea sille, joka yrittää tulla tuntemaan sen sisällön tulematta itse sisään Taivasten valtakuntaan Evankeliumin sanan kautta. Kun kahdeksantoista vuoden isässä ostin ensimmäisen raamattuni, jaksoin vaivoin lukea yhden sivun päivässä. Mutta sitten ostin fyysikkona ja matemaatikkona tunnetun Blaise Pascalin kirjan Pensees, (Mietteitä), jonka luettuani Raamattukin sanoma alkoi avautua. Jos siis joku sanoo, ettei hän ymmärrä Raamattua, niin ymmärrän sen hyvin, ja aloin kirjoittaa tekstiä, jossa esitetään vain Jumalan tuntemisen alkeet. Tarkoitukseni oli kirjoittaa enintään sadan sivun pituinen teksti, mutta se tavoite on vielä saavuttamatta, ja kreikankieliset lähdeviittaukset ovat jatkossakin tarpeen.

Ikaalisissa 2018-03-17

Osmo Pöysti