EvA projekti

Evankeliumi jokaisella kielellä jokaiseen kotiin vapaaehtoisvoimin

 

 

Jumala haluaa siunata jokaista ihmistä,

mutta hän ei siunaa ketään, ennen kuin ihmisen synti on poistettu.

Mutta synnin poistamisen jälkeen alkaa ihmeellinen hengellinen elämä.

Jumalan salaisuudet paljastuvat ja Kristuksen rikkaus tulee käyttöön uskon kautta.

Tässä marilaisten ystävieni pyynnöstä kirjoitetussa kirjassa

"Evankeliumi" siitä siis vähän enemmän

 

 

EVANKELIUMI

(nettiversion etusivu)

Osmo Pöysti

Ikaalinen, Finland

op/2015-04-01/2020-11-10

Kaikki oikeudet pidätetään

All rights reserved

 

Tämä on kirjan EVANKELIUMI nettiversion etusivu. Teksti ei ole lopullinen, älä siis tee tästä tekstistä tarpeettomia kopioita. Tulostusversion etusivu löytyy täältä. Osoitteeseen www.opsti.net/evankeliumi.pdf on tulossa kirjan tulostusversion teksti nykyistä uudempana versiona.

Kirjan yksittäiset luvut ovat päivitettyjä lukuun 9 asti, loput viime vuodelta. Ne avautuvat näistä linkeistä htm-versioina:

Luku 01. Luoja loi hyvin; Luku 02. Taivasten kuningaskunnan hallitusohjelma; Luku 03. Kätketty siemen; Luku 04. Kuka hän on; Luku 05. Risti ja ylösnousemus; Luku 06. Taivasten kuningaskunnan avaimet; Luku 07. Evankeliumi ja sen seuraukset; Luku 08. Kristuksen ruumiin rakentaminen; Luku 09. Jumalan tunteminen; Luku 10. Pyhän Hengen hedelmät; Luku 11. Täydellisyys; Luku 12. Jumalan kunnian julkinen ilmestyminen

Kirja Evankeliumi on kirjoitettu marinkielisten ystävieni pyynnöstä, mutta koska en osaa maria, se oli kirjoitettava ensin suomeksi ja venäjäksi. Nyt marin kielinen teksti on valmisteilla, ja samalla on syntymässä muitakin kieliversioita. Näitä projekteja ovat myös viron, ukrainan, turkin ja englanninkieliset versiot, joiden etenemisestä kerrotaan sivulla EvA-Projekti ja haaveista sivulla VERSIOT, kts. www.opsti.net/24/versiot.htm

Raamatun teksti on vaikea sille, joka yrittää tulla tuntemaan sen sisällön tulematta itse sisään Taivasten valtakuntaan Evankeliumin sanan kautta. Kun kahdeksantoista vuoden ikäisenä ostin ensimmäisen raamattuni, jaksoin vaivoin lukea yhden sivun päivässä. Mutta sitten ostin fyysikkona ja matemaatikkona tunnetun Blaise Pascalin kirjan Pensees, (Mietteitä), jonka luettuani Raamatun sanoma alkoi avautua. Jos siis joku sanoo, ettei hän ymmärrä Raamattua, niin ymmärrän sen hyvin, ja juuri tästä syystä tuli kirjan nimeksi Evankeliumi, sillä Hyvän Sanoman vastaanottaminen ja sen noudattaminen on avain ei ainoastaan Raamatun ymmärtämiseen, vaan myös Jumalan tuntemiseen.

Toinen haaste, joka minun oli otettava huomioon, syntyy siitä, että Evankeliumin nimellä markkinoidaan monenlaisia vääriä "evankeliumeita" ja muita utopioita. Niitä torjuakseni olen parin viime vuoden aikana kirjoittanut monta juttua siitä, mitä evankeliumi ei ole. Siitä taas syntyy moraalinen velvollisuus kertoa, mitä evankeliumi sitten oikeasti on. Tästä vastuusta on kuitenkin mahdollista päästä helpolla sanomalla että evankeliumi on Raamatun sanoma sanoma kokonaisuudessaan. Jos siis tekisin näin, pääsisin kuin koira veräjästä, ja tuloskin olisi ainakin jossain mielessä parempi kuin se, mitä seuraavilla sivuilla asiasta pystyn sanomaan. Yksi seikka on kuitenkin tässä minun puolellani: Myös lukija on samassa asemassa. Avataan siis ikuisuuden portteja hieman raolleen ja katsellaan yhdessä, nöyrästi tunnustaen että ikuisuus on ikuisuus ja Kristuksen rikkaudet tutkimattomat.

Ikaalisissa 2019-10-24

Osmo Pöysti

 

Sivulle A01: Jumala loi hyvin